Dubsmash voegt tekst en stickers toe voor de feestdagen
Rutger Otto

Playback-app Dubsmash heeft net voor kerst nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld stickers op je filmpje plakken.

Dubsmash update

Dubsmash is een app die eind november ineens overal opdook. Het playbacken van ‘internetgekkies’, bekende liedjes en andere fragmenten was een ware hype. De storm rondom Dubsmash is inmiddels een beetje gaan liggen, dus introduceren de makers een handvol nieuwe opties.

Ten eerste heeft de app nu een aparte categorie die helemaal klaar is voor de komende dagen, namelijk ‘Kerstmis’. Hierin vind je liedjes als ‘O denneboom’, ‘Komt alle tezamen’ en ‘Sille nacht, heilige nacht’. Verder zijn er citaten van Jochem Myer te vinden en andere liedjes die helemaal in sfeer zijn van het kerstfeest.

dubsmash

Stickers en tekst

Daarnaast kun je je nu registreren bij Dubsmash. Gebruikers maken dan een account aan door een e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord door te geven. Je kunt vervolgens na het opnemen van een Dubsmash kiezen voor ‘Effect’ in het scherm ‘Jouw dub’. Het is dan mogelijk om drie verschillende effecten toe te voegen.

Zo kun je een regel tekst aan je filmpje toevoegen die dan tijdens de video in beeld staat. Ook is het mogelijk om een sticker (helaas maar één tegelijk) aan het filmpje toe te voegen. Enkele stickers zijn in kerstsferen, zoals een kerstboom of een ‘Ho ho ho’ uitspraak, maar je kan ook kiezen voor een muzieknoot of een roze olifant. Daarnaast kun je accessoires toevoegen. De app registreert dan je gezicht en de beweging daarvan en voorziet je vervolgens van bijvoorbeeld een bril, een kerstmutsje of baard.

Lees meer over apps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.