Dropsy is een bizar en mooi avonturenspel voor iPad

Erwin Vogelaar
21 december 2015, 16:45
2 min leestijd
Dropsy is een bizar en mooi avonturenspel voor iPad
Dropsy

Dropsy

€ 10,99

Reviewscore

8

Dropsy is een bijzonder avonturenspel over een verkeerd begrepen clown die enkel knuffels wil uitdelen. De wereld is bizar, maar het verhaal onvergetelijk.

Lees verder na de advertentie.

De Dropsy iPad game

Dropsy is een eigenaardige game met een minstens zo’n eigenaardig hoofdpersonage. Je speelt namelijk als lelijke clown Dropsy die door niemand wordt vertrouwd. Het enige wat hij wil is mensen blij maken, maar als ze huilend van hem wegrennen is dat moeilijk. Daarom zal hij in een kleurrijke, maar harde wereld zijn best moeten doen om te laten zien dat hij het beste met iedereen voor heeft.

De gameplay doet doet denken aan oude adventuregames, met een inventaris voor alle verzamelde objecten en een hoop personages om te spreken. Alle gesprekken worden gevoerd via afbeeldingen, waarmee je moet je zien te achterhalen wat de personages willen voordat ze je vertrouwen. De game valt vooral op door de unieke stijl. De combinatie van veel kleur en toch een ongemakkelijk smerige wereld, geeft de game namelijk een eigen smoel dat nog unieker is dan het gezicht van Dropsy zelf.

De game is wel aan de dure kant. Met een prijskaartje van 9,99 euro zit het ver boven de prijs van een gemiddelde iOS-game. Dit komt omdat de game eerst is uitgekomen voor de pc met dezelfde prijs en de iOS-versie niet voor die versie onder doet. Wat je terugkrijgt is een mooi verhaal waar het hart op de juiste plek zit. Het is een van de meest unieke games die het afgelopen jaar voor de pc verschenen is en nu dus ook voor iOS.

Dropsy downloaden

Dropsy is enkel te spelen op een iPad die minimaal iOS 6.0 heeft draaien. De game vraagt om 227MB aan vrije ruimte en je speelt het verhaal in zo’n vijf uur uit.

Dropsy

Devolver

€ 10,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Dropsy
Dropsy
Dropsy
Dropsy
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu