Zo bewerk je bestanden in de cloud met Dropbox Office
Wouter Nijsen

Dropbox is handig om Office-bestanden te bewaren in de cloud en de app is sinds de laatste update nóg beter geworden. Vanaf nu kun je bestanden uit je Dropbox-account niet alleen openen, maar ook bewerken.

Dropbox Office: bewerk je bestanden

Dropbox OfficeEerder deze maand kondigden Dropbox en Microsoft aan dat hun apps beter zouden gaan samenwerken. Als gevolg is Dropbox nu in staat om Office-bestanden te bewerken en is de clouddienst beter geïntegreerd in de Office-apps van Microsoft. Belangrijk om te weten is dat Dropbox Office opstart zodra je er voor kiest om een document te bewerken; dit gebeurt dus niet in de app van de clouddienst zelf.

Je moet de officiële Word, PowerPoint of Excel-app op je iDevice geïnstalleerd hebben om van de nieuwe functionaliteit gebruik te maken. Wanneer je op het nieuwe bewerk-icoontje tikt, zoekt Dropbox automatisch of er Office-apps geïnstalleerd zijn. Zo nee, dan word je doorgestuurd naar de App Store om de gratis applicaties alsnog te downloaden.

Zodra je de betreffende Office-app geïnstalleerd hebt, moet je de app autoriseren zodat Dropbox en Office volledig kunnen samenwerken en bestanden synchroniseren. Ook kun je er voor kiezen om je Microsoft-account te koppelen, zodat deze met een Office 365-abonnement samenwerkt. Wanneer je vervolgens aan de slag gaat met bijvoorbeeld een document in de Word-app, zul je merken dat deze gemakkelijk en snel naar Dropbox worden geüpload.

Dropbox downloaden

De Dropbox-app is gratis uit de App Store of via de onderstaande link te downloaden. Zorg dat je minimaal 53,8MB aan opslagruimte vrij hebt en over iOS 7 of hoger beschikt.

Dropbox

Dropbox

9 (3 reviews)
Gratis via App Store

Dropbox
Dropbox
Dropbox
Dropbox
Dropbox

Het laatste nieuws over de App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.