Zo bewerk je bestanden in de cloud met Dropbox Office
Wouter Nijsen

Dropbox
Dropbox Gratis

Dropbox is handig om Office-bestanden te bewaren in de cloud en de app is sinds de laatste update nóg beter geworden. Vanaf nu kun je bestanden uit je Dropbox-account niet alleen openen, maar ook bewerken.

Dropbox Office: bewerk je bestanden

Dropbox OfficeEerder deze maand kondigden Dropbox en Microsoft aan dat hun apps beter zouden gaan samenwerken. Als gevolg is Dropbox nu in staat om Office-bestanden te bewerken en is de clouddienst beter geïntegreerd in de Office-apps van Microsoft. Belangrijk om te weten is dat Dropbox Office opstart zodra je er voor kiest om een document te bewerken; dit gebeurt dus niet in de app van de clouddienst zelf.

Je moet de officiële Word, PowerPoint of Excel-app op je iDevice geïnstalleerd hebben om van de nieuwe functionaliteit gebruik te maken. Wanneer je op het nieuwe bewerk-icoontje tikt, zoekt Dropbox automatisch of er Office-apps geïnstalleerd zijn. Zo nee, dan word je doorgestuurd naar de App Store om de gratis applicaties alsnog te downloaden.

Zodra je de betreffende Office-app geïnstalleerd hebt, moet je de app autoriseren zodat Dropbox en Office volledig kunnen samenwerken en bestanden synchroniseren. Ook kun je er voor kiezen om je Microsoft-account te koppelen, zodat deze met een Office 365-abonnement samenwerkt. Wanneer je vervolgens aan de slag gaat met bijvoorbeeld een document in de Word-app, zul je merken dat deze gemakkelijk en snel naar Dropbox worden geüpload.

Dropbox downloaden

De Dropbox-app is gratis uit de App Store of via de onderstaande link te downloaden. Zorg dat je minimaal 53,8MB aan opslagruimte vrij hebt en over iOS 7 of hoger beschikt.

Dropbox (AppStore Link) Dropbox
Ontwikkelaar: Dropbox, Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Het laatste nieuws over de App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.