Dropbox iPhone app krijgt update

Roel van Hout
26 juni 2013, 8:16
2 min leestijd
Dropbox iPhone app krijgt update

In de niet aflatende strijd om de gunst van de iPhone gebruiker die zijn bestanden graag online opslaat, is een update voor de Dropbox iPhone app verschenen.

dropbox iPhone

Dropbox was er vrij vroeg bij en werd in korte tijd zeer bekend én zeer populair om bestanden online op te slaan. Zo kon je, ook als je computer crashte of je niet bij je computer in de buurt was, altijd bij je belangrijkste bestanden.

Het duurde niet lang voordat giganten als Google en Microsoft vergelijkbare diensten gingen aanbieden. Google noemt het Drive, Microsoft noemt het SkyDrive, maar in de basis komt het allemaal op hetzelfde neer: je bestanden online wegzetten om ze altijd en overal te kunnen gebruiken. Zo’n dienst is niet compleet zonder bijbehorende app voor de iPhone. Dropbox heeft afgelopen nacht een update voor de Dropbox iPhone app uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Update voor Dropbox iPhone app voegt nieuwe functionaliteit toe

De update voor de Dropbox iPhone app brengt, naast dat ie behoorlijk sneller is geworden en er enkele irritante foutjes zijn uitgehaald, nieuwe functies met zich mee: vanaf nu is het mogelijk om naar rechts te vegen. Er verschijnt dan een schermpje met daarin de meest gebruikelijke acties in Dropbox, zoals het uploaden van bestanden. Het doet denken aan de manier waarop de Facebook app de gebruiker het menu laat openen.

Daarbij kun je ook meerdere foto’s, video’s of andere bestanden tegelijk met één druk op de knop met anderen delen vanuit de app. Een belangrijke toevoeging, omdat dit in Google Drive al mogelijk was, en de app daardoor zeker een streepje voor had op Dropbox. Die voorsprong is nu dus weer ingelopen.

Dropbox is volledig gratis én reclamevrij, dus probeer hem zeker eens uit. Dropbox heeft, naast een website, ook een applicatie voor computers. Alles wordt automatisch gesynchroniseerd tussen beide versies.

Dropbox

Dropbox, Inc.

Gratis via App Store
[appimg 327630330]

Via: 9to5Mac

Categorie: Productiviteit
Spotlight: Dropbox

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's