Update voor Dropbox: beveilig je data met je vingerafdruk
Gijs Ettes

De Dropbox iOS-app is van een update voorzien die het mogelijk maakt om de app te vergrendelen met je vingerafdruk. Hiervoor moet je echter wel beschikken over een iPhone 5S, iPhone 6 of iPhone 6 Plus én iOS 8.

Meer over de Dropbox iOS-app

Dropbox iOS-appDe cloud-app is voorzien van ondersteuning voor de nieuwe iPhones, waardoor hij de grotere schermen optimaal benut. Voorheen kon je Dropbox al beveiligen met een viercijferige code, maar nu dus ook middels TouchID. Een andere kleine verbetering is dat je nu fatsoenlijk tekstverwerkingsbestanden in het rtf-formaat kunt bekijken.

De Dropbox iOS-app werd niet zolang geleden – net na de release van iOS 8 – al van een update voorzien. Toen werd widgetondersteuning en de mogelijkheid om bestanden vanuit andere apps op te slaan in Dropbox toegevoegd. Ook werd de automatische uploadfunctie gerepareerd; deze werkte aanvankelijk niet meer goed na installatie van iOS 8.

Dropbox downloaden

Naast bovenstaande verbeteringen zijn er in versie 3.5 van Dropbox bugfixes en snelheidsverbeteringen doorgevoerd. De cloud-app is gratis te downloaden in de App Store en vereist 54MB aan vrije opslagruimte. Een gratis Dropbox-account is goed voor 2GB aan cloudopslag. Wil je meer ruimte, dan kun je tegen betaling upgraden.

Dropbox

Dropbox

9 (3 reviews)
Gratis via App Store

Dropbox
Dropbox
Dropbox
Dropbox
Dropbox

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.