De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Puzzelspel Drop7 krijgt na vier jaar weer een update

Rutger Otto
20 februari 2015, 12:21
2 min leestijd
Puzzelspel Drop7 krijgt na vier jaar weer een update

Mensen die al jaren een iOS-toestel hebben en wel eens een spelletje spelen, hebben vast wel eens van Drop7 gehoord. Deze toffe puzzelgame oogt na vier jaar eindelijk een stukje moderner.

Lees verder na de advertentie.

Drop7 update

Drop7 stamt al uit 2009 en was toen één van de eerste unieke puzzelgames in de App Store. Nu het spel eindelijk van een update is voorzien, blijkt het spelprincipe nog steeds te staan als een huis. In 2011 werd de game overgenomen door Zynga (bekend van FarmVille), maar sindsdien is er niets meer mee gedaan.

Nu, vier jaar later, heeft Drop7 eindelijk weer een update gekregen. Wat is er dan allemaal veranderd? Niet eens zoveel, en dat is maar goed ook, want de kracht van het spel stond jaren geleden al als een huis. De meest opvallende verandering is echter de nieuwe lik verf die de app heeft gekregen, waarmee Drop7 weer helemaal modern oogt. Ook is het spel sneller en stabieler geworden.

Let's Play Drop7, Part 3

Wat is Drop7

Drop7 draait om genummerde schijfjes en een grid van 7 bij 7 vakjes. De nummers gaan tot de zeven en de schijfjes laat je in het grid ‘vallen’ zoals bij vier-op-een-rij. Als het nummer van jouw schijfje hetzelfde is als het totaal aantal schijfjes in de rij of kolom, verdwijnt hij. Hierdoor wordt de rij of kolom korter, wat weer van invloed is op andere genummerde schijfjes die dan verdwijnen. Zo maak je uiteindelijk combo’s en scoor je punten.

Naast gekleurde schijfjes zijn er ook witte schijfjes waar een cijfer onder verstopt zit, die pas getoond wordt als je de bolletjes ernaast hebt weggespeeld. Dat maakt het spel een stuk moeilijker.

Drop7 downloaden

Drop7 is een spel dat na al die jaren nog steeds overtuigt. Een blijvertje dus, dit puzzelspel. En zoals de meeste goede puzzels, zit ook bij Drop7 de diepgang in de eenvoud. Gemakkelijk te leren, maar moeilijk om expert te worden. De app is gratis te downloaden voor iOS 7 en nieuwer. Voor installatie is 50,8MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Drop7™

Zynga Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Drop7™
Drop7™
Drop7™
Drop7™
Drop7™
Drop7™
Drop7™
Drop7™
Drop7™
Drop7™
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu