Dromen beïnvloeden met de DreamON app
Redactie

Psycholoog Richard Wiseman is de ontwerper van de iPhone applicatie DreamON. De app zou in staat zijn je dromen te beïnvloeden. Nooit meer nachtmerries en een betere nachtrust dankzij DreamON?

Wiseman is bezig met een groots en nieuw project. Doormiddel van een app wil hij gaan kijken in hoeverre dromen te beïnvloeden zijn. Wanneer iemand slaapt zou de app instaat zijn om doormiddel van vooraf bepaalde tracks af te spelen een droom compleet kunnen veranderen.

De psycholoog hoopt dat de applicatie 10.000 keer gedownload zal worden, zodat hij kan analyseren in hoeverre de applicatie werkt.

DreamON

DreamON is de eerste applicatie in zijn soort. Er is nooit eerder

een app geweest die dromen zou kunnen beïnvloeden.

De applicatie werkt als volgt; zodra je iPhone analyseert dat je slaapt en dus niet meer beweegt zal de app een soundscape afspelen. Dit is een soundtrack die je zou kunnen laten geloven dat je iets leuks doet als een bos of standwandeling.

Vervolgens krijg je de mogelijkheid om je droom te noteren in je iPhone, in je eigen persoonlijke dagboek. Per dag kun je een droom delen met social media als Facebook en Twitter. Het is zelfs mogelijk om als je vrienden in je droom hebt gezien ze te taggen.

Resultaten

Wanneer er voldoende feedback en resultaten binnen zijn wil Wiseman met zekerheid kunnen aantonen of dromen nou wel of toch niet aan te sturen zijn.

DreamON is gratis te downloaden in de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.