Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Dream Daddy review: vrolijke datinggame over vaderschap

Erwin Vogelaar
3 juli 2019, 17:01
3 min leestijd
Dream Daddy review: vrolijke datinggame over vaderschap
Dream Daddy

Dream Daddy

Gratis

Reviewscore

8

In Dream Daddy speel je een vader die andere vaders datet, in een vrolijke game vol humor en mooie verhalen. Lees nu onze Dream Daddy review.

Lees verder na de advertentie.

Dream Daddy review: who’s your daddy?

Via de App Store kun je allerlei datinggames downloaden. Daarvan zijn sommige serieus, maar er wordt ook steeds vaker de draak met dit genre gestoken. Dan kun je bijvoorbeeld daten met duiven, printers, paarden met mannenhoofden of alpaca’s.

Hoe maf de aankleding ook is: de gamemakers vertellen binnen dit genre vaak prachtige verhalen. Dan maakt het niet meer uit of je in de ogen van een man, vrouw of kantoorapparaat kijkt. Dream Daddy pakt het wat serieuzer aan, maar met hetzelfde principe. Achter deze luchtige datinggame vol dads schuilen prachtige lessen over vaderschap.

Bouw die vader

In Dream Daddy start je met het maken van een eigen vader. Daar krijg je veel vrijheid in. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk om je eigen uiterlijk na te maken. Samen met je dochter Amanda verhuis je vervolgens naar een nieuwe buurt vol leuke vaders. Zoals Hugo, de leraar van je dochter, muziekfan Mat of Brian en zijn corgi.

De belangrijkste relatie in de game is echter met je dochter. Deze jonge vrouw staat op het punt te gaan studeren en dat is een grote verandering in jullie leven. De verhuizing zorgt daarnaast voor extra onzekerheid. Gelukkig weet Amanda zich goed te vermaken op de nieuwe plek. Nu moet jij er nog aan geloven.

dream daddy review

Daarom ga je op dates. Je kiest elke dag met welke vader je een afspraakje maakt. Dat doe je via het sociale netwerk Dadbook. Elke vader is twee keer te daten, waarna je met een derde afspraak de keuze voor die man maakt. Deze dates bestaan voornamelijk uit stilstaande schermen met dialogen waarin je keuzes maakt. De game is mooi getekend en de dialogen zijn vaak erg grappig.

Oppervlakkig, maar mooi

Vooral leuk is dat je tijdens de dates vaak een heel ander beeld van de vaders krijgt dan je eerste indruk. Heb je uiteindelijk je keuze gemaakt en de juiste opties gekozen tijdens de gesprekken? Dan eindigt dit verhaal mogelijk in een kus en een sexy foto. Niet elke vader staat open voor een relatie. Lukt het niet, dan kun je terug voor een andere verhaallijn en een beter einde.

Dream Daddy is een luchtige game vol humor. Je krijgt geen expliciete content te zien. Het gaat nooit verder dan een aubergine-emoji. Opvallend is wel dat enige verwijzing naar seks, of de seksuele identiteit van de personages wordt vermeden. Daardoor blijft de game een beetje op de oppervlakte en dat is jammer.

dream daddy review

Waar de game wel in schittert zijn de verhalen. Voornamelijk wanneer die zich focussen op de relatie met je dochter. Tussen de oneindige stroom aan dad jokes kan er dus een traan over je wang rollen wanneer je het niet verwacht, maar ook dat is vaderschap.

Dream Daddy downloaden

Dream Daddy download je gratis in de App Store, maar je kunt niet de hele game gratis spelen. Je krijgt drie gratis berichten om te versturen naar vaders die leiden tot dates. Daarnaast kun je drie berichten voor 5,49 euro of ongelimiteerde berichten voor 16,99 euro kopen. Het komt er op neer dat je de game gratis kunt uitspelen door een enkele vader te daten. Wil je meer zien? Dan betaal je daarvoor.

Dream Daddy

Game Grumps

Gratis via App Store

Meer games

Geen zin in het daten van vaders, maar wel in een andere game? Geen nood, want we hebben nog meer tips. Check de beste iOS-games van juni die we hebben uitgekozen. Aan het eind van elke maand kiezen we weer vijf nieuwe games uit die je tijd en geld waard zijn. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om die tips in je inbox te ontvangen. En download onze app via onderstaande knop.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen