Drash app voor iPhone laat je weten of het gaat regenen
Redactie

De Drash applicatie laat op je iPhone meteen zien of je regen kunt verwachten of niet. De app laat alleen informatie zien over de regenbuien in Nederland, België en Luxemburg en maakt daarbij gebruik van de informatie van Buienradar.nl.

Actuele informatie

De informatie over mogelijke regenbuien is via de app Drash uitermate actueel. Elke vijf minuten vindt er namelijk een verversing plaats en komt er nieuwe informatie beschikbaar. Mocht je positie wijzigen, dan zal de informatie over de regen zich automatisch daaraan aanpassen. Je kunt ook handmatig bepalen of je de informatie ververst wilt hebben. De regenkans wordt in percentages uitgedrukt. Een hoog percentage betekent een grote kans op regen.

Hoeveelheid regen

Aan de afbeelding van een wolkje kun je zien hoeveel regen er zal vallen. Dat wordt verder weergegeven in het aantal millimeters als je op het wolkje tapt. Onderin beeld zie je een grafiek van het verloop van de regenbuien in het komende half uur. De regenverwachting wordt alleen vermeld op basis van je huidige locatie. Je kunt dus niet zien als je van Groningen naar Amsterdam reist of het daar ook gaat regenen.

De app Drash is vooral handig als je op je huidige locatie altijd op de hoogte wilt zijn van de regenverwachting. De app Drash is gratis en alleen verkrijgbaar in de Nederlandse en Belgische App Store.

Drash

Tom Adriaenssen

Gratis via App Store
Drash
Drash
Drash
Drash

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.