De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Legendarische RPG Dragon Quest VIII verkrijgbaar op iOS

Rutger Otto
29 mei 2014, 16:12
2 min leestijd
Legendarische RPG Dragon Quest VIII verkrijgbaar op iOS

Fans van role playing games zullen Dragon Quest zeker kennen. De klassieke serie was één van Square Enix’ paradepaardjes naast Final Fantasy. Acht jaar nadat het origineel in Europa verscheen (en tien jaar nadat hij in Japan verscheen), komt Dragon Quest VIII naar iOS.

Lees verder na de advertentie.

Het achtste deel uit de Dragon Quest serie, die nu in de App Store te downloaden is, was het eerste deel uit de serie die in Nederland verkrijgbaar was. Hier was hij dan ook bekend als Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King. Hij kwam in 2006 uit op de PlayStation 2 en wordt met bijna vijf miljoen wereldwijd verkochte exemplaren inmiddels als gameklassieker beschouwd.

Dragon's Quest VIII - Trailer - JP - iOS Android

Nu voor iOS

Vijf maanden geleden verscheen Dragon Quest VIII al in Japan op iOS, nu is de rest van de wereld aan de beurt. Het volledige spel van de PlayStation 2 is overgezet naar de mobiele apparaten van Apple.

In dit spel (de eerste Dragon Quest in 3d) bestuur jij hoofdpersoon Hero en een kleurrijk team, bestaande uit onder meer Yangus, een bandiet met een hart van goud en Jessica, een meisje van hoge afkomst met grote mond en magische krachten. Samen reist het gezelschap door een mooie cel shaded wereld. De vormgeving werd door de tekenaar van Dragon Ball gemaakt. Ondertussen doe je om de beurt een zet in gevechten met vijanden.

Dragon Quest VIII downloaden

Hoewel games die van console naar mobiel worden overgezet vaak functies missen, is dat bij Dragon Quest VIII wel anders. De mobiele versie heeft zelfs een aantal nieuwe functies. Daar betaal je dan ook voor. Dragon Quest is voor 17,99 euro te downloaden voor iPhone, iPad en iPod touch. Da’s een fors bedrag, maar daar krijg je wel een klassieker en tientallen uren gameplay voor terug.

Je hebt minimaal iOS 6 nodig en maar liefst 1,39 GB aan vrije opslagruimte.

DRAGON QUEST VIII

SQUARE ENIX

€ 22,99 via App Store

DRAGON QUEST VIII
DRAGON QUEST VIII
DRAGON QUEST VIII
DRAGON QUEST VIII
DRAGON QUEST VIII
DRAGON QUEST VIII
DRAGON QUEST VIII
DRAGON QUEST VIII
DRAGON QUEST VIII
DRAGON QUEST VIII
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu