Dragon Dictation: Voice-to-text in een applicatie
Redactie

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar er staat een gratis applicatie in de Amerikaanse App Store die je woorden omzet naar tekst. De applicatie Dragon Dictation kan, na het opnemen van een stukje geluid, je stem omzetten naar woorden. Deze woorden verschijnen op een wit vlak waardoor je de tekst meteen kan aanpassen als er iets fout is gegaan.

Engels

Tot nu toe kan de applicatie alleen engelse woorden herkennen. Als je de tekst goed uitspreekt, werkt de applicatie zeer goed. Helaas werkt de applicatie zeer slecht als je een duidelijk Nederlands-accent hebt. Het is dus essentieel dat je goed Engels kan praten.

De applicatie Dragon Dictation is gratis te downloaden uit de Amerikaanse App Store. Het is nog onbekend of de applicatie ook in de Nederlandse App zal verschijnen, maar ik verwacht dat dit snel zal gebeuren.

Hoe lang zou het duren voordat er een dergelijke applicatie zal komen die de Nederlandse taal kan herkennen?

Bron: LifeHacker

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Kunnen wij als Nederlanders ook in de Amerikaanse app-store dan ? Volgens mij kunnen we hier niet zoveel mee, ook al spreek je goed engels, helaas.

 • Jan van Kampen

  Wij Nederlanders kunnen in de Amerikaanse App Store. Je moet alleen wel eerst een promo-code ergens vandaan halen. Als je deze hebt kan je ongestoord een account maken. (aanrader hoor!)

 • Kunnen wij dan ook op de Amerikaanse i tunes met deze promo code, zo ja waar kun je deze downloaden danwel verkrijgen.

 • Titi

  Je moet in iTunes je landinstellingen veranderen en klaar is kees

 • Annica Peeters

  De Nederlandstalige versies van Dragon Dictation en Dragon Search zijn vanaf gisteren gratis te downloaden in de Apple App Store.

  Dragon Dictation: http://itunes.apple.com/nl/app/dragon-dictation/id341446764?mt=8
  Dragon Search: http://itunes.apple.com/nl/app/dragon-search/id341452950?mt=8