Downdetector: check snel storingen van apps en diensten in Nederland
Wouter Nijsen

Waarom kan ik geen berichten meer versturen via WhatsApp? Waarom lukt internetbankieren niet meer? Vragen die je jezelf absoluut een keer gesteld hebt. Met de Nederlandse Downdetector-app krijg je een keurig overzicht met vrijwel alle storingen die zich in Nederland voordoen.

Downdetector is het verlengde van de populaire website Allestoringen.nl, waar alle storingen van applicaties en diensten in Nederland vermeld staan. De mobiele versie van die site was niet optimaal, en dus besloot de dienst om een volwaardige app te maken met dezelfde functionaliteit.

Je kunt in Downdetector de status van 280 diensten binnen een handomdraai opvragen. Als je twijfelt over de huidige conditie van je provider of het functioneren van bijvoorbeeld DigiD, dan geeft deze app je de meest recente informatie.

Meld een storing in Downdetector

downdetectorDe diensten in Downdetector variëren van chatdiensten als WhatsApp tot telecomproviders als Vodafone en T-Mobile. Laatst was er nog een Whatsapp storing en een Vodafone storing. Als het goed is kun je meteen op Downdetector checken wat er op dat moment mis is met deze diensten.

Wanneer je in de app op de dienst tikt, zie je een scherm met meldingen van andere gebruikers. Dat kan zijn: ‘kan geen berichten meer versturen of ontvangen’, ‘kan niet meer inloggen’, ‘het internet ligt eruit’ en ga zo maar door.

Downdetector gratis downloaden

Op die manier probeert Downdetector de precieze aard van de storing te achterhalen. De meldingen van gebruikers worden op een fraaie manier weergegeven in een overzichtelijke diagram. Daarop kun je checken hoe vaak de storing op dat moment is gemeld.

De app is ideaal om snel storingen te checken, gratis te downloaden in de App Store en vereist iOS 7 of nieuwer.

Downdetector

Serinus42

4 (10 reviews)
Gratis via App Store

Downdetector
Downdetector
Downdetector
Downdetector
Downdetector

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.