Double Dragon Trilogy dit jaar naar iPhone en iPad
Gijs Ettes

Nog voor het einde van het jaar worden de games in de Double Dragon-reeks speelbaar op de iPhone en iPad. Dat geeft ontwikkelaar DotEmu aan in een onlangs geplaatste video.

DotEmu brengt ergens de komende weken de Double Dragon Trilogy uit, een compilatie die bestaat uit Double Dragon, Double Dragon 2: The Revenge en Double Dragon 3: The Rosetta Stone. In de game bestuur je middels virtuele knoppen op het scherm de broers Billy en Jimmy, die Billy’s vriendin moeten redden uit de handen van de Black Shadows Gang. En daar komt heel wat geknok en geschop bij kijken.

Double Dragon Trilogy voor iOS

Double Dragon Trilogy bevat twee gamemodi: Arcade en Story. Arcade legt de nadruk op punten scoren, terwijl het bij Story meer om het verhaal en het behalen van achievements draait. De besturing en moeilijkheidsgraad in deze omzetting van de arcadeversie zijn helemaal aanpasbaar. Op die manier wil DotEmu de game ook voor nieuwe spelers toegankelijk maken.

Ook nieuw is de ondersteuning voor bluetooth. Hierdoor kun je een draadloze controller koppelen of coöperatief met een vriend de game spelen. De bekende Double Dragon-soundtrack is vernieuwd, maar je kunt ook kiezen voor de klassieke 8-bit-versie. Bekijk hieronder de eerste beelden van de compilatie.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.