Doodle Jump Race: hilarische online Flappy Bird-kloon
Wouter Nijsen

Vanuit het niets hebben de makers van Lima Sky het vijf jaar oude Doodle Jump nieuw leven ingeblazen. Met Doodle Jump Race haakt de studio in op het grote succes van Flappy Bird en introduceert het een razendsnelle online game die verdacht veel weg heeft van de wereldberoemde vogelgame.

doodle jump raceNet als in Flappy Bird moet je op het beeld tikken om in de lucht te blijven en door de kleine openingen van de obstakels vliegen. Zodra je de game start, wordt er contact gezocht met drie andere spelers waarmee jij de strijd aangaat.

Na een succesvolle verbinding begin je met zijn vieren aan de startlijn. Als het licht op groen springt schieten de bekende Doodle-poppetjes vooruit, waarna jij enkel nog de hoogte van kan bepalen. Net als in Flappy Bird geven de poppetjes automatisch ‘gas’.

Groot verschil ten opzichte van Flappy Bird is dat het in Doodle Jump Race niet game over is als je tegen een obstakel botst. Je stuitert terug, verliest snelheid en kostbare seconden. In Doodle Jump Race draait alles namelijk om tijd. Zelfs een honderdste seconde kan in deze game het verschil maken. Helaas zijn er nog geen leaderboards of andere extra’s beschikbaar, waardoor het spel eigenlijk weinig om het lijf heeft. Misschien dat daar nog via een update verandering in komt.

Doodle Jump Race downloaden

Doodle Jump was vijf jaar geleden misschien wel de populairste app in de App Store. Momenteel is de game, waarbij je van beneden naar boven moet platformen, voorbijgestreefd door games als Angry Birds en Cut the Rope. Doodle Jump Race download je via de link hieronder.

Doodle Jump Race

Lima Sky

5 (5 reviews)
Gratis via App Store

Doodle Jump Race
Doodle Jump Race
Doodle Jump Race
Doodle Jump Race

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.