Doodle Fit: Puzzelen op de iPhone
Redactie

Regelmatig schieten simpele applicaties een stuk naar boven in de ‘top 25’-lijsten van de App Store. Doodle Fit is hier een voorbeeld van. Bij dit simpele, maar uitdagende spel is het de bedoeling dat je een simpele puzzel oplost. Met de gegeven stukken moet je het lege figuur invullen. In het begin is dit niet lastig, maar vanaf level 20 begint het niveau aardig omhoog te gaan.

Meerdere oplossingen per puzzel

Bij grote puzzels is er meer dan één oplossing. Je zou denken dat dit de kans groter maakt dat je de puzzel snel oplost, maar het tegendeel lijkt waar te zijn. Over sommige puzzels doe je zelfs meer dan 5 minuten. Door de grote hoeveelheid puzzels in de applicatie, kan je uren zoet zijn met het spel.

Hints

Na enige tijd puzzelen geef je misschien de hoop op bij een moeilijke puzzel. Gelukkig is er in dat geval een ‘hint’-knop onderin het scherm. Deze knop kan je gebruiken om drie aanwijzingen per puzzel te krijgen. Hierdoor kan je een stuk sneller door naar de volgende puzzel, want na drie aanwijzingen zie je de oplossing vaak erg snel.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.