Donor worden via app
Redactie

Donor worden kan nu nóg makkelijker; via een iPhone applicatie. De app ‘DonorApp’ is ontwikkeld door stichting Donor Ja. In de app kun je gemakkelijk aangeven wat je wilt dat er met jou organen wel of niet gebeurd.

In de app kun je ervoor kiezen om je organen af te staan, deels af te staan of nabestaande erover te laten beslissen. De app vraagt ook wie er ingelicht moeten worden wanneer er iets ernstigs met je gebeurd. De app kan zelfs een kopie van al je gegevens naar je mail sturen.

Officieel

De registratie is pas echt officieel wanneer de app je gegevens doorstuurd naar de website, er word een link geopend in safari op je iPhone. Wanneer je de laatste stap volgt ben je hier na officieel geregistreerd als donor.

Social Media

Een opvallende optie die in de applicatie is verwerkt, is dat je gebruik kunt maken van social media om je donorregistratie te delen. Er verschijnt hierdoor op bijvoorbeeld je Facebook of Twitter dat je je hebt aangemeld als donor. Dit gebeurd alleen wanneer jij hier een machtiging voor geeft.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.