Dankzij Do Not Disturb weet je wanneer vreemden aan jouw MacBook zitten
Do Not Disturb Companion

Do Not Disturb Companion

Gratis

Onze score

7,5

Do Not Disturb is een app die je waarschuwt wanneer je MacBook open wordt geklapt. Zo wordt het kwaadwillenden moeilijker gemaakt om met jouw gegevens aan de haal te gaan.

Do Not Disturb Companion: houd je MacBook op afstand in de gaten

Doel van het programma is zogenoemde ‘evil maid’-aanvallen tegengaan. Deze naam is afkomstig van de situatie waarin bijvoorbeeld een hotelmedewerker je MacBook probeert te activeren, terwijl deze onbeheerd op je kamer ligt.

Do Not Disturb controleert continu of de klep van je MacBook niet open wordt gedaan. Zodra dit gebeurt, weet je hiervan door middel van een e-mail. Indien je besluit de (betaalde) iOS-app te downloaden, krijg je direct een pushnotificatie.

Do Not Disturb screenshot

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Daarnaast kun je ervoor kiezen om een waarschuwing op het MacBook-scherm te tonen en daarmee de indringer af te schrikken, een bepaald script te draaien, of een logboek bij te houden. In dit logboek wordt geregistreerd of de vreemde bijvoorbeeld programma’s opstart, of nieuwe usb-apparaten aansluit. Ook kun je de camera aanzetten waardoor je de dader op beeld krijgt.

De app is van Patrick Wardle, een voormalig NSA-medewerker. Hij kwam op het idee toen hij een date had terwijl zijn laptop nog op de hotelkamer lag. Na afloop had hij het idee dat de schoonmaakster aan zijn MacBook Pro had gezeten, maar kon dit niet bewijzen. Destijds was hij nog werkzaam bij de Amerikaanse inlichtingendienst en mochten zijn gegevens daarom absoluut niet in verkeerde handen vallen.

Do Not Disturb downloaden

Het programma is open-source en daarmee gratis. De iOS-app kost (afhankelijk van de wisselkoers) ongeveer 0,80 euro per maand, of 8,20 euro per jaar. Met de app kun je bijvoorbeeld direct foto’s van de MacBook op je iPhone of iPad ontvangen en vervolgacties doorgeven.

Do Not Disturb Companion

Digita Security

Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.