Ontdek eindeloos nieuwe muziek met Discover on Demand
Redactie

Spotify biedt gebruikers al een gepersonaliseerde wekelijkse afspeellijst om nieuwe muziek te ontdekken. Discover on Demand gaat hierin een stapje verder en analyseert constant je beluisterde muziek, om zo een eindeloos veranderende afspeellijst te maken.

Discover on Demand

Discover on Demand maakt gebruik van Spotify om je muziekgedrag te analyseren. Let er wel op dat de dienst alleen werkt met de betaalde Premium-versie. Direct na het inloggen begint de app met het bekijken van jouw muziekgedrag. Je hoeft daarvoor niets in te stellen, aangezien Discover on Demand alle data automatisch verwerkt. Op basis van je beluisterde muziek maakt de app een gepersonaliseerde afspeellijst aan.

Vind je een nummer uit deze afspeellijst het beluisteren waard, dan kun je deze toevoegen aan je eigen muziekbibliotheek. Het is verstandig om dit zo snel mogelijk te doen, aangezien de app jouw persoonlijke afspeellijst meteen aanpast wanneer je andere muziek gaat afspelen.

Op het moment van schrijven bevat de app nog een enkele bug. Zo kan het voorkomen dat er inlogproblemen optreden, waardoor je niet verder komt dan het startscherm. Eenmaal in de app voelt het minimalistische menu fijn aan. Ook de persoonlijke afspeellijst doet zijn werk, waardoor ondergetekende weer nieuwe muziek aan zijn bibliotheek heeft mogen toevoegen.

Discover on Demand downloaden

Discover on Demand is gratis te downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om vereist 14,4MB aan vrije opslagruimte en werkt op iOS 8 of nieuwer.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.