De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Oogappels #16: Discord is onmisbaar als je online gamet

Erwin Vogelaar
14 juli 2017, 12:51
3 min leestijd
Oogappels #16: Discord is onmisbaar als je online gamet
Discord - Praat & chat samen

Discord - Praat & chat samen

Gratis

Reviewscore

8,5

Als je vaak online gamet, dan is Discord onmisbaar op je iPhone. Ook is deze app ideaal als je een chatgroep zoekt met gelijkdenkenden.

Lees verder na de advertentie.

Discord is als Slack voor gamers

Eerder schreven we in onze rubriek Oogappels al over Slack. Deze uitgebreide en vooral fijne chat-app wordt door zowel bedrijven als vriendengroepen gebruikt om te communiceren. Discord kun je zien als een soort Slack voor gamers, met een focus op spraak en enkele andere leuke functies.

discord

Discord bestaat nu iets langer dan twee jaar en is in die korte tijd enorm gegroeid. Dat komt niet alleen door de strakke focus van de app, namelijk communiceren tijdens het gamen, maar ook doordat Discord qua gebruiksgemak en mogelijkheden uitstekend in elkaar zit. Hierdoor is de app net als Slack zijn originele doel ontstegen. Niet enkel wordt de app gebruikt om tijdens het online gamen te praten, maar het is ook een fijne plek om anderen te ontmoeten en met je vrienden online te hangen.

Een server voor iedereen

In Discord wordt je lid van een server, ook wel een chatgroep. Hier heb je een uitnodiging voor nodig, maar deze zijn publiekelijk te delen met een link. De groepen focussen zich meestal rond specifieke games of andere interesses, zoals anime, gesprekken voor 18+ of een groep speciaal voor mensen met autisme. Elke server is onderverdeeld in specifieke kanalen, zodat de gesprekken overzichtelijk blijven.

Praten kan in de meeste servers zowel via tekst of spraak. Tijdens het gamen heb je meestal geen tijd om te typen, dus daarom is praten erg belangrijk voor Discord. In de groepen zijn meestal losse chatkanalen en spraakkanalen te bezoeken, zodat het onderscheid direct duidelijk is.

Discord heeft een los vriendensysteem. Dit betekent dat als je een persoonlijke bericht krijgt van iemand in een server, dit los van die groep gebeurt. Hierdoor kun je blijven praten met die persoon als je vertrekt uit de server.

Verbinden met andere gamediensten

Op je desktopcomputer is Discord als app te downloaden, maar ook in de browser te gebruiken. Ga je op je desktop naar de gebruikersinstellingen en kies je voor ‘verbindingen’, dan maak je een connectie tussen Discord en gamingdiensten als Twitch, YouTube Gaming en Steam. Dit is onder andere handig om vrienden toe te voegen. Als je Discord als app voor je computer downloadt, dan krijg je de mogelijkheid om nog meer diensten toe te voegen, zoals Battle.net. Vanaf de browser of in de desktop-app is ook tweefactorauthenticatie te activeren. Helaas kan dit nog niet direct via de app.

De app is volledig gratis te gebruiken, maar sinds begin dit jaar hebben de makers een maandelijks abonnement toegevoegd. Betaal je voor de dienst, dan krijg je enkele extra’s. Zo mag je een geanimeerde avatar kiezen, je eigen emoji op alle servers gebruiken en grotere bestanden uploaden.

Dat de app zo’n sterke focus heeft betekent niet dat er weinig gebruikers zijn. Vorige maand bereikte de app namelijk al 45 miljoen gebruikers van over de hele wereld. Dit succes zorgt ervoor dat de makers druk bezig blijven met nieuwe functies om de app uit te breiden. Zo wordt het in de toekomst mogelijk om te videobellen en je scherm te delen. En hoe groot Discord ook wordt, de makers blijven herhalen: de communicatiefuncties blijven gratis.

Download Discord in de App Store (gratis)

Discord - Praat & chat samen

Discord, Inc.

Gratis via App Store

Check ook onze andere Oogappels

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu