Dikke van Dale als app beschikbaar op je iPhone

Redactie
30 januari 2013, 7:28
1 min leestijd
Dikke van Dale als app beschikbaar op je iPhone

Heb je altijd al de behoefte gehad aan een grote woordenschat of gebruik je regelmatige de papieren versie van de Dikke van Dale? Dan kun je nu van de gelegenheid gebruikmaken om de Dikke van Dale als app op je iPhone te installeren.

Dikke van Dale

app-dikke-van-daleDe Dikke van Dale app behoort niet tot de goedkoopste applicaties, maar je krijgt natuurlijk wel toegang tot een schat aan informatie. De applicatie is trouwens wel bijna de helft lager geprijsd dan de versie in boeken en reguliere software. Het prijskaartje bedraagt 79,99 euro, maar dan heb je ook wat. Het woordenboek van de Dikke van Dale app beschikt ongeveer over 238.000 trefwoorden en bevat meer dan 320.000 betekenissen en ook nog eens 138.000 voorbeelden. Je kunt de inhoud van de app vergelijken met de inhoud van de papieren versie van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal.

Functies

De Dikke van Dale app biedt handige zoekfuncties, waarbij je door de hele tekst kunt zoeken, maar ook binnen een specifiek artikel en kunt zoeken bij benadering. Een groot deel van de functies kan zonder internet gebruikt worden en de bijgehouden zoekgeschiedenis kan door jezelf weer worden verwijderd. Door jokers te gebruiken kun je nog krachtiger zoeken, waarbij je een of meerdere letters door een vraagteken kunt vervangen. Typ je een woord onjuist, dan wordt automatisch een lijst met suggesties aangedragen. De app biedt verder uitgebreide informatie over literaire citaten en synoniemen.

Lees verder na de advertentie.

Download de app Dikke van Dale voor 79,99 euro op je iPhone en je hebt een exclusief woordenboek en een schat aan informatie over de Nederlandse taal tot je beschikking.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's