Digg Reader: nieuw Google Reader-alternatief van Digg

Wouter Nijsen
27 juni 2013, 10:20
2 min leestijd
Digg Reader: nieuw Google Reader-alternatief van Digg

Digg is met zijn eigen Google Reader-alternatief gekomen. Dit heeft het bedrijf niet gedaan via een nieuwe app, maar gewoon door de zogeheten Digg Reader toe te voegen aan de bestaande Digg-app.

Aanstaande maandag vervalt het door veel mensen vaak gebruikte Google Reader: een dienst waarop je je op de RSS-feeds van talloze sites kunt abonneren, en zo altijd een handig overzicht hebt van het voor jou relevante nieuws. Veel apps die een vergelijkbare functie bieden trekken hun informatie bovendien uit Google Reader, waardoor zij vanaf 1 juli eveneens onbruikbaar worden.

Troonopvolger Feedly

mzl.hjfwftuu.480x480-75Gelukkig zijn er al wel wat alternatieven. Feedly wordt bijvoorbeeld door de meesten als troonopvolger gezien, en biedt al de mogelijkheid om je abonnementen volledig naar zijn servers over te zetten. Digg Reader voegt zich nu aan dit lijstje van alternatieven toe.

In de Digg-app kun je sinds een update net als bij Feedly al je feeds vanuit Google Reader importeren en zelf nieuwe dingen toevoegen. Vervolgens werkt de dienst zoals je verwacht: artikelen zijn af te vinken en op te slaan in een aparte lijst, of te delen met anderen via bijvoorbeeld e-mail of Twitter.

Lees verder na de advertentie.

Digg Reader doet dus niks verrassends. Een artikel is echter ook te ‘diggen’, waardoor hij bij jouw Digg-profiel komt te staan. Dit speelt natuurlijk in op de originele opzet van Diggs diensten.

Strak uiterlijk, maar mist nog veel

De app heeft een strak uiterlijk met weinig kleuren, en de lettertypes zijn op drie groottes weer te geven. Digg Reader heeft nog wel vele kinderziektes. Zo is het niet echt duidelijk welke artikelen al gelezen zijn, hapert de app nog geregeld bij veel abonnementen en na importeren zijn je abonnementen nog niet aan te passen. Dit is uiteraard een grote domper.

Als klap op de vuurpijl reageert de app ook niet altijd even lekker op een veegbeweging, wat tot irritaties kan leiden. Voorlopig blijft Feedly dus nog even de onbetwiste troonopvolger.

Digg

Digg

Gratis via App Store
Digg
Digg
Digg
Digg
Digg
Digg
Digg
Digg
Digg
Digg

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's