De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Waag een gokje met de iPhone-rpg Dice Mage

Rutger Otto
24 augustus 2015, 17:11
2 min leestijd
Waag een gokje met de iPhone-rpg Dice Mage
Dice Mage

Dice Mage

Gratis

Reviewscore

6

Dice Mage is een role playing game (RPG) voor de iPhone, waarbij het volledig op geluk aankomt. Neem het op tegen vijanden en probeer een betere score met je dobbelstenen te gooien dan zij.

Lees verder na de advertentie.

Met een iPhone heb je tegenwoordig een volwaardige spelcomputer op zak. Voor grote games van weleer zoals Grim Fandango en (recent uitgekomen) Final Fantasy VII had je vroeger een spelcomputer of PC nodig, nu speel je ze gewoon op je telefoon. Zo kun je zelfs lange rpg’s spelen waar je eigenlijk geen tijd meer voor hebt.

Dice Mage is simpel en snel

Toch bestaan er meerdere soorten rpg’s . Wil je geen meeslepend avontuur zoals Final Fantasy willen spelen, dan kun je terecht bij kleinere rpg’s , die je een paar minuten speelt als je bijvoorbeeld op de trein wacht of tijdens het koken van een ei. Dice Mage is zo’n spelletje.

In Dice Mage speel jij een tovenaar die het opneemt tegen verschillende vijanden. Je hupt van het ene zwevende platform naar het andere, om uiteindelijk bij een eindbaas te komen. Op de platformen vind je verschillende dingen, van vijanden tot winkels en schatkisten. Verschillende routes leiden in elke wereld naar de boss.

Het vechten werkt door dobbelstenen te gooien. Jij twee, de tegenstander twee. Wie het hoogst gooit, wint en valt als eerst aan. Ben je niet tevreden over je worp, dan kun je nogmaals gooien. Dat kost je echter wel mana, en dat raakt op. Je zult dus spaarzaam met deze optie moeten omgaan.

Herhaaldelijk spelen

De eerste keer dat je Dice Mage speelt, kom je wellicht niet zo ver. Maar begin je opnieuw, dan behoud je verzamelde gear. Deze kleding en wapens kom je overigens tijdens het spelen tegen en kun je uitrusten of verkopen. Daarbij is het natuurlijk zaak om de sterkste outfit over te houden. Om voortgang te maken in de game, kun je overigens ook in-app aankopen doen. Toch hoeft dat niet per se, als je dat niet wil. Met geduld en veel spelen kun je evenveel kopen als met echt geld, al gaat dat laatste sneller.

Bij vlagen is Dice Mage best een aardig spelletje. De combinatie van een RPG met de factor geluk is leuk gevonden, maar pakt niet altijd goed uit. Omdat je zo weinig invloed op je beurten kan uitoefenen, kan de magie van deze game echter snel uitgewerkt zijn. Dice Mage is gratis te downloaden. Je hebt er 42,6MB aan vrije opslagruimte voor nodig.

Dice Mage

Tapinator, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Dice Mage
Dice Mage
Dice Mage
Dice Mage
Dice Mage
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu