Schrijf je eigen film met Dialogue in 3 stappen

Michel van 't Klaphek
17 juni 2018, 13:22
2 min leestijd
Schrijf je eigen film met Dialogue in 3 stappen
Popped : Write & Read

Popped : Write & Read

Gratis

Reviewscore

7

Altijd al je eigen film willen schrijven? Met Dialogue is dit makkelijker dan ooit. De app werkt snel, is fraai vormgegeven en bovenal heel toegankelijk. Dit is waarom je de applicatie een kans zou moeten geven.

Lees verder na de advertentie.

Dialogue: iedereen is filmschrijver

Veel mensen dromen ervan om ooit een filmscript te schrijven. Slechts weinigen voegen ook de daad bij het woord, en dat is zonde. Wanneer je het nooit probeert, weet je immers zeker dat het niet gaat lukken. Dialogue legt de drempel daarom zo laag mogelijk, waardoor iedereen een eigen film kan schrijven. Dit zijn een aantal redenen om de app een kans te geven.

1. Schrijven gaat (bijna) vanzelf

Het eerste dat opvalt aan de app is het simpele, maar weldoordachte uiterlijk. Dialogue maakt zijn naam waar en ziet eruit als een chatgesprek. Dialogen schrijven gaat daarom heel makkelijk.

Dialogue-app

De app wisselt automatisch van personages zodat je continu door kunt schrijven. Aan de bovenkant van het toetsenbord zie je vanuit welk persoon je nu aan het vertellen bent: wisselen doe je door op een ander icoon te drukken. Tot slot kun je zelfs je eigen stem gebruiken tijdens het schrijfproces: Dialogue beschikt namelijk over een spraak-naar-tekst-functie.

2. “The name is Bond, James Bond”

Je kunt zoveel personages aanmaken als je wil. Deze kun je naar hartenlust aanpassen, door bijvoorbeeld de kaaklijn iets breder te maken, een andere coup te selecteren of een ander soort gezichtsbeharing te kiezen.

Hierdoor kun je beter vanuit de persoonlijkheid van een personage schrijven, in plaats van enkel een naam. Je werkt net zoals echte filmmakers met scènes. De volgorde hiervan kun je gemakkelijk aanpassen.

3. Tevreden, of liever verder werken?

Is het script klaar voor Netflix? Dan is het tijd om af te ronden. In Dialogue kun je de tekst direct als pdf-bestand opslaan. Dit bestand is niet meer aan te passen. Ben je nog niet helemaal tevreden? Selecteer dan de optie om het bestand naar je computer te versturen, om verder te werken.

Popped : Write & Read

Carbon Studio LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen