Deze app sms’t je thuisfront automatisch als je naar huis gaat

Rutger Otto
19 augustus 2015, 12:24
2 min leestijd
Deze app sms’t je thuisfront automatisch als je naar huis gaat

Met Leaving Work vergeet je nooit meer om je vriend of vriendin een bericht te sturen dat je onderweg bent. Dat gaat helemaal automatisch.

Lees verder na de advertentie.

Sms als je weggaat

Leaving Work is een app waarmee je het thuisfront laat weten dat je eraan komt. Ben jij ontvanger van zo’n bericht, dan weet je hoe laat de ander thuis is. Kun je bijvoorbeeld alvast zorgen dat het eten op tafel staat. Handig toch?

leaving work

Bij het opstarten van de app dien je wel even een account aan te maken. Daarvoor vul je jouw naam en e-mail in en verzin je een wachtwoord. Vervolgens zet je het nummer in van degene die je op de hoogte wil houden en schrijf je het bericht dat je automatisch wil verzenden.

Vervolgens is het zaak om aan te geven wat je locatie is. Daarvoor moet je Leaving Work toestemming geven om de GPS van je iPhone te gebruiken. Dat is van invloed op je accu, omdat de app constant weet waar je bent. Volgens de makers moet je echter weinig merken van een verminderde batterijduur.

Plussen en minnen

Slim is de functie om aan te geven wanneer je normaal gesproken van je werk naar huis gaat, bijvoorbeeld tussen vier en zeven. Door dit in te vullen, stuurt de app alleen tussen die uren een bericht naar de ander. Zoals de app zelfs zegt: “Op deze manier sms’en we niemand als je tussen de middag even buiten de deur gaat lunchen”.

Wel jammer is dat je niet zelf kunt aangeven waar je werkt op een kaart. Leaving Work doet er ongeveer drie dagen over om je werkplek vast te stellen. Daarmee is de app dus niet direct bruikbaar en als je veel thuis werkt registreert hij die paar keer per week dat je wel op kantoor zit wellicht niet. Heb je wisselende werkplekken, dan is het ook onhandig. Daarnaast kan het toevoegen van contacten iets simpeler, want nu dien je het hele telefoonnummer op te zoeken en in te typen, in plaats van dat je gewoon een persoon uit je contactenlijst kiest.

Leaving Work downloaden

Leaving Work is gratis te downloaden in de App Store. Voor de installatie is 14,8MB aan vrije opslagruimte nodig, evenals iOS 8 of nieuwer.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu