Device 6: uniek tekstueel avonturenspel

Roel van Hout
28 november 2013, 9:30
1 min leestijd
Device 6: uniek tekstueel avonturenspel

Soms komt er zo’n iPhone game voorbij die echt iets nieuws doet. Device 6 is al een tijdje uit, maar verdient alsnog een plekje op onze site.

Want Device 6 is waarlijk een unieke ervaring. Het is een avonturenspel, maar niet in de traditionele zin van het woord. Je speelt als Anna, een meisje dat wakker wordt op een eiland en geen idee heeft wie ze is, waar ze is en waarom ze daar is.

In een normaal avonturenspel zou je de controle krijgen over Anna en haar over het scherm laten lopen, maar Device 6 gooit het over een andere boeg: je ziet alleen maar tekst, foto’s en hier en daar video’s. De richting waarin de tekst in Device 6 loopt, suggereert de beweging van Anna. Dat klinkt misschien saai, maar is het door de uitstekende presentatie niet. Zie onderstaande video voor een indruk van de game.

Device 6 is niet voor iedereen

Het geheel is voorzien van sfeervolle muziek ende grafische stijl is schitterend, maar we kunnen de game toch niet aan iedereen aanbevelen. De puzzels zijn namelijk best wel pittig en vereisen soms zoveel denkwerk, dat je notities zult willen maken. Dit maakt het spel toch wat minder geschikt om onderweg of snel even tussendoor te spelen.

Lees verder na de advertentie.

Dus: ben je niet vies van een flink uitdagende puzzel op zijn tijd, of zoek je een origineel spel voor je iPhone? Dan is Device 6 echt iets voor jou. Heb je weinig geduld, of speel je alleen tussendoor af en toe op je iPhone? Dan kun je Device 6 beter links laten liggen.

Device 6 is te downloaden in de App Store!

DEVICE 6

Simogo AB

€ 4,49 via App Store
DEVICE 6
DEVICE 6
DEVICE 6
DEVICE 6
DEVICE 6
DEVICE 6
DEVICE 6
DEVICE 6
DEVICE 6
DEVICE 6

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's