Developer app van de week: PictureCheck
Roel van Hout

Begin oktober in de App Store verschenen, maar even onder onze radar gebleven: PictureCheck! In dit spel is het de bedoeling om zo snel mogelijk een object te fotograferen.

Gelukkig worden we op het iPhoned hoofdkwartier omringd door app ontwikkelaars, die zo nu en dan zeer interessante suggesties doen. App-developer Wim Verhoef raadde ons PictureCheck aan, een sociaal foto-spel. In PictureCheck is het de bedoeling dat je een object of persoon zo snel mogelijk op de gevoelige plaat vastlegt. Je speelt met minstens 3 en maximaal 20 medespelers.

PictureCheckAls je de app hebt geïnstalleerd, kun je inloggen met Facebook of een e-mailadres. Op zich is er geen verschil tussen de twee, behalve dan dat je met Facebook waarschijnlijk sneller en gemakkelijker medespelers kunt vinden. Je kunt ook e-mailadressen invullen om mensen uit te nodigen.

PictureCheck kent originele insteek

Vervolgens bepaalt de speler die het spel heeft aangemaakt wat er gefotografeerd moet worden. De andere spelers moeten dit dan zo snel mogelijk in beeld zien te krijgen. Zodat de spelleider de authenticiteit van de foto kan controleren, moeten de fotografen hun pink op iedere foto in beeld brengen.

Als een foto is ingezonden, kan de foto worden goedgekeurd of worden afgewezen door een bepaald percentage van de spelers. Verder wordt een foto meer waard naarmate je langer wacht, om ook  wat spanning in het spel te brengen.

Degene die een juiste foto inzendt die wordt goedgekeurd heeft het recht om het volgende onderwerp voor de andere spelers te bepalen. Aan ieder gekozen onderwerp wordt een tijdslimiet toegekend, zodat potjes niet oneindig duren.

PictureCheck is gratis te downloaden in de App Store, dus probeer dit leuke fotospel vooral eens uit!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.