Deus Ex: The Fall blokkeert schieten bij jailbreak

Wouter Nijsen
12 juli 2013, 9:26
2 min leestijd
Deus Ex: The Fall blokkeert schieten bij jailbreak

iOS-game Deus Ex: The Fall heeft een aparte manier gevonden om softwarepiraterij tegen te gaan: als je het spel namelijk speelt op een iPhone of iPad met een jailbreak, kun je niet schieten, ook al heb je de game eerlijk gekocht.

Lees verder na de advertentie.

Deus Ex: The Fall belandde donderdag iets eerder dan verwacht in de App Store. Met de game zelf is weinig mis – daarover later meer – maar al snel werd ontdekt dat je op iOS-apparaten met een jailbreak weinig hebt aan het spel. Je kunt namelijk op geen enkele manier schieten als je het besturingssysteem van je iPhone of iPad hebt gekraakt.

Deze ‘beveiliging’ is hoogstwaarschijnlijk in de game geplaatst om piraterij tegen te gaan: met een gejailbreakt iOS-apparaat is het immers ook mogelijk om apps buiten de App Store om te installeren. Hier zitten de makers natuurlijk niet op te wachten.

deus ex jailbreak

Er is gelukkig wel een workaround voorhanden. Via ModMyl, dat te vinden is in alternatieve app-winkel Cydia, kun je ervoor zorgen dat apps niet meer zien dat je van een jailbreak gebruik maakt. Et voilà! De kogels vliegen weer rijkelijk in het rond.

Deus Ex: The Fall is een uitgebreid rollenspel

RPG-titel (wat staat voor ‘roleplaying game’) Deus Ex: The Fall is een vervolg op console- en pc-titel Deus Ex: Human Revolution. The Fall is echter allesbehalve een uitgeklede versie van zijn in 2011 verschenen voorganger. De game speelt zich wel af in dezelfde tijdsperiode en is gebaseerd op het Deus Ex-boek The Icarus Effect.

In de game speel je Ben Saxon, een met mechanische implantaten opgevoerde voormalige SAS-huurling. Saxon wordt verraden door zijn huidige werkgever, die tevens een van de antagonisten was in Deux Ex: Human Revolution.

Deus Ex: Human Revolution werd gekenmerkt door een uitgebreid dialoogsysteem, de vele manieren waarop je een gebied kon uitkammen en veiligstellen en een interessante manier om de ‘augments’ aan je lichaam te upgraden na het verdienen van ervaringspunten. Veel van deze elementen zijn ook in Deus Ex: The Fall terug te vinden.

Deus Ex: The Fall

SQUARE ENIX INC

€ 5,99 via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd
Deus Ex: The Fall
Deus Ex: The Fall
Deus Ex: The Fall
Deus Ex: The Fall
Deus Ex: The Fall

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's