Deus Ex iOS beveiliging wordt verwijderd

Roel van Hout
13 juli 2013, 17:00
1 min leestijd
Deus Ex iOS beveiliging wordt verwijderd

Gisteren schreven we nog over de onorthodoxe Deus Ex iOS beveiliging van Square Enix, maar een dag later lijkt de uitgever van het iPhone-spel in te binden.

In Deus Ex: The Fall, waarin je om verder te komen moet schieten, stond spelers op gejailbreakte iPhones niet toe om kogels af te vuren. Hiermee wordt een hele hoop mensen die het spel illegaal gedownload heeft uitgesloten.

Deus ex iOS beveiligingGeen probleem, zul je zeggen, maar dat was er wel: er zijn ook mensen die hun iPhone jailbreaken om hem met gratis software makkelijker of breder in gebruik te maken. Hun apps en games komen ze echter nog steeds gewoon in de App Store. Door de beveiliging werd ook hen het spelen van het spel onmogelijk gemaakt. Aangezien hiervan vooraf geen waarschuwing werd gegeven, waren er veel mensen de dupe van deze maatregel.

Square Enix verwijdert Deus Ex iOS beveiliging

Square Enix zal toch een beetje geschrokken zijn van de commotie, want de uitgever heeft aangegeven in een update de beveiliging te zullen verwijderen. Wat ons betreft een goede stap, want er waren een hoop mensen die 5,99 euro voor het spel hebben neergelegd: geen mals bedrag voor een iPhone-spel.

Lees verder na de advertentie.

Aan de andere kant geeft Square er mensen die spellen illegaal downloaden er waarschijnlijk wel weer ruim baan mee. Een kopieerbeveiliging is logisch en volledig gerechtvaardigd, maar op de manier zoals hij door Square Enix werd toegepast niet nauwkeurig genoeg: zorg er tenminste voor dat mensen die een spel kopen het altijd kunnen spelen, ongeacht of ze een gejailbreakte iPhone hebben of niet.

Via: iMore

Categorie: Productiviteit
Spotlight: Jailbreak

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's