Met deze app verklein je meerdere foto’s in één keer

Wouter Nijsen
13 januari 2016, 13:43
2 min leestijd
Met deze app verklein je meerdere foto’s in één keer
Desqueeze - Batch Resizer

Desqueeze - Batch Resizer

Gratis

Reviewscore

7,5

Wil je foto’s verkleinen om opslagruimte vrij te maken op je iPhone, probeer dan Desqueeze eens. Deze app is gratis en zit bomvol met handige features.

Lees verder na de advertentie.

Foto’s verkleinen met Desqueeze

De Foto’s-app van iOS is door de jaren heen flink verbeterd, maar de bewerkingsopties blijven beperkt. Zo moet je best een aantal stappen doorlopen om foto’s te verkleinen, wat handig is wanneer je bijvoorbeeld een tekort aan opslagruimte op je iPhone hebt. De app Desqueeze, die enkele weken geleden werd uitgebracht, helpt je hierbij. Met Desqueeze kun je meerdere foto’s in één keer verkleinen. De app bespaart je veel tijd en biedt uitgebreide opties om kiekjes op te slaan zoals je dat zelf wil.

Wanneer je Desqueeze opstart en de app toegang geeft tot je Filmrol, verschijnen al je foto’s in beeld. Kiekjes worden netjes gepresenteerd en je selecteert door ze aan te tikken. Bovenin staat weergegeven hoe veel je hebt geselecteerd. Onderaan beeld vind je drie opties. Met het linkerknopje kun je het bestandsformaat (png, jpg of tiff) selecteren, maar ook de resolutie aanpassen of de foto’s uitrekken.

De knop rechts in beeld is bedoeld voor video’s. Ook hierbij heb je de keuze uit verschillende bestandsformaten (mp4, mov of m4v), weergaven en resoluties. Dat laatste kun je handmatig instellen, dus houd er rekening mee dat je kiest voor het juiste formaat. Druk op het voetje onderin en Desqueeze verkleint alle foto’s voor je.

Belangrijk om te weten is dat de verkleinde foto’s van Desqueeze niet de oorspronkelijke bestanden vervangen. Er wordt namelijk een kopie van de bestaande foto’s gemaakt. Je moet dus alsnog de Foto’s-app induiken om de kiekjes te verwijderen, om te voorkomen dat ze dubbel op je iPhone staan. Meer foto’s nemen natuurlijk ook (veel) meer opslagruimte in beslag.

Desqueeze voor iOS downloaden

Desqueeze is gratis in gebruik en via onderstaande link te downloaden. De app weegt 1,2MB en werkt op alle apparaten met iOS 8 of hoger.

Desqueeze - Batch Resizer

Aliaksei Khutarshchykau

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu