‘Delen naar WhatsApp’ duikt op in BuzzFeed app
Roel van Hout

Gisteren verscheen een update voor de app van BuzzFeed. Daarin is een knop te zien die delen naar WhatsApp mogelijk maakt. Die gaan we mogelijk snel op meer plekken zien!

Delen naar WhatsappHet kan op Android al langer, maar een knop die direct laat delen naar WhatsApp zijn wij in een iOS-applicatie nog nooit tegengekomen. In de app van BuzzFeed (een nieuws- en entertainment-blog) is het sinds gisteren mogelijk: als je op de deelknop drukt, verschijnt naast de gebruikelijke sociale media als Twitter en Facebook, een grijs WhatsApp-icoon. Dit werd opgemerkt door Twitter-gebruiker @neerajarora.

Delen naar WhatsApp ook in standaard-deelmenu?

Het is aannemelijk dat meerdere app-ontwikkelaars een dergelijke functie in hun app in zullen bouwen, – WhatsApp geeft tekst en uitleg hoe dat moet – want WhatsApp is en blijft voor veel iPhone-bezitters een enorm populaire manier om informatie te delen. Wel moet worden gezegd dat BuzzFeed altijd al een erg breed scala een deelmogelijkheden heeft, dus het is afwachten hoe snel anderen ermee aan de slag zullen gaan.

Apple zal Delen naar WhatsApp waarschijnlijk niet aan het standaard-deelmenu gaan toevoegen, aangezien het dan zou concurreren met het eigen iMessage.

Zelf proberen? Download dan de BuzzFeed app of -update in de App Store!

BuzzFeed

BuzzFeed

10 (8 reviews)
Gratis via App Store
BuzzFeed
BuzzFeed
BuzzFeed
BuzzFeed
BuzzFeed

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.