Placeholder
Redactie

De afgelopen tijd was iMessage negatief in het nieuws vanwege problemen. Wanneer een eerder gebruikte iPhone een nieuwe eigenaar krijgt blijft iMessage oude berichten ontvangen van de vorige eigenaar.

iMessage is een gratis berichten dienst van Apple. Je kunt via iMessage gratis berichten uitwisselen met andere iPhones, iPod touches en iPads.

De applicatie zit verwerkt in de SMS functie, wanneer je een SMS stuurt aan iemand die ook iMessage gebruikt zal hij gratis over het data-netwerk worden verstuurd.

De problemen

Zelfs wanneer er een andere simkaart of een geblokkeerde simkaart in de iPhone zit blijft iMessage haar werk doen. Wanneer een iPhone dus in verkeerde handen komt of gestolen is kunnen er berichten uit de naam van de eerste eigenaar worden verstuurd.

Berichten ontvangen is ook een probleem. Als je je iPhone bijvoorbeeld 2e hands koopt, is de kans groot dat je via iMessage nog berichten krijgt die mensen sturen aan de vorige eigenaar.

De vorige eigenaar zal deze berichten nooit binnen krijgen.

De oplossing

Na lang zoeken naar een oplossing voor dit probleem, is er een oplossing gevonden.

Het probleem is te verhelpen door je iPhone volledig te resetten, geheel los te koppelen van  je iTunes account, je oude simkaart laten deactiveren én een nieuwe simkaart  te activeren.

Wanneer je dit allemaal correct uitvoert is het voor iMessage duidelijk dat er een nieuwe eigenaar is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.