Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Met deze tips haal je meer uit de muziekdienst Deezer op iOS

Rutger Otto
9 mei 2017, 17:21
3 min leestijd
Met deze tips haal je meer uit de muziekdienst Deezer op iOS
Deezer - Muziek en podcasts

Deezer - Muziek en podcasts

Gratis

Reviewscore

8

Er is keuze genoeg als je een muziekstreamingdienst zoekt. Deezer is er één van en in dit artikel leggen we uit hoe de iOS-app werkt en hoe je er meer uit haalt.

Lees verder na de advertentie.

Deezer-app als alternatief voor Spotify en Apple Music

Deezer werd in 2007 opgericht door Daniel Marhely en Jonathan Benassaya in Parijs. Inmiddels is de dienst beschikbaar in ruim 180 landen ter wereld en zijn er ruim 16 miljoen gebruikers, waarvan er 6,9 miljoen betalen. Dat is niet zo groot als muziekdienst Spotify en Apple Music, maar voor velen is Deezer wel het perfecte alternatief. Met de app krijg je direct toegang tot ruim 43 miljoen nummers. We leggen in dit artikel uit hoe de muziekdienst op de iPhone werkt.

deezer-app

Account maken en abonnement nemen

Voordat je de app kunt gebruiken, moet je een account aanmaken. Dat kan op verschillende manieren: via Facebook, Google of met je e-mailadres.

Standaard krijg je een proefperiode voor Premium+ van 30 dagen gratis waarvoor je niets betaalt. Daarmee heb je geen reclame, luister je onbeperkt naar muziek, kun je nummers offline opslaan en heb je toegang tot betere geluidskwaliteit. Normaal gesproken betaal je maandelijks 9,99 euro per maand voor Premium+.

Na de proeftijd kun je Deezer gratis gebruiken, zonder de hierboven genoemde voordelen van een betaald abonnement. Op je mobiel kun je dan ook alleen naar mixen luisteren. Naast het gratis en Premium+ abonnement is er ook nog Deezer Family. Voor 14,99 euro per maand krijgen tot zes profielen van familieleden toegang tot Premium+.

deezer-app

Hoofdscherm

Op het hoofdscherm van Deezer staan selecties van afspeellijsten en populaire nummers. Zo zie je bijvoorbeeld welke 100 nummers er in Nederland het meest worden beluisterd. Ook vind je op het hoofdscherm de nieuwe releases.

Gebruik je Deezer al een tijdje en tik je bij favoriete nummers op het hartje, dan stelt de muziekdienst een persoonlijke soundtrack voor je samen. Die heet Flow. Deezer stelt deze lijst samen op basis van wat je leuk vindt en geeft je suggesties van nummers die in dat straatje vallen. Dat kan zowel oudere als nieuwe muziek zijn.

Profiel

Op de persoonlijke pagina vind je recent beluisterde muziek en favoriete nummers. Ook kun je hier direct naar afspeellijsten en albums die je hebt bewaard. Rechtsboven op het profielscherm staan de instellingen. Hier regel je de geluidsinstellingen, bijvoorbeeld de kwaliteit en of je over het mobiele netwerk wilt downloaden. Onder ‘App’ vind je onder meer hoeveel opslagruimte Deezer inneemt. Bij ‘Mijn account’ beheer je jouw abonnement.

Muziek zoeken en luisteren

Via de zoekfunctie rechtsonder in de app vind je artiesten of albums waarnaar je wilt luisteren. Deezer presenteert de resultaten onder elkaar, ingedeeld op artiesten, albums, nummers, afspeellijsten en profielen. Om meer te zien, tik je op ‘alle tonen’.

Tik je een nummer aan, dan kom je op het afspeelscherm terecht. Hier kun je de muziek pauzeren, naar een vorig of volgend nummer gaan en muziek als favoriet bestempelen. Verder zijn er ook opties om muziek naar andere apparaten te streamen via Google Cast of AirPlay en bluetooth. Ook voeg je nummers simpel toe aan een afspeellijst of kies je binnen dit scherm voor de repeat- en shuffle-functie.

Staat er een microfoon op de albumcover, dan kun je hem aantikken om de tekst te bekijken. Veel nummers hebben die optie, maar nieuwere nummers nog niet altijd.

How to find lyrics in your songs

Vrienden

Net als Spotify heeft ook Deezer de mogelijkheid om mensen te volgen. Je kunt dan op pagina’s van vrienden kijken wat hun favoriete nummers zijn en welke afspeellijsten ze hebben gemaakt.

Deezer mag dan minder gebruikers hebben dan Apple Music en Spotify, de dienst doet nauwelijks voor zijn concurrenten onder. Ben jij een Deezer-gebruiker en heb je nog goede tips, laat ze dan hieronder achter in de comments!

Download Deezer in de App Store (gratis)

Deezer - Muziek en podcasts

DEEZER SA

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu