De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Deadliest Catch: krabvissen op stormachtig water

Rutger Otto
20 juli 2015, 15:12
2 min leestijd
Deadliest Catch: krabvissen op stormachtig water

Discovery-hit Deadliest Catch heeft een nieuwe iOS-game, waarin jij in de huid van de bemanning kruipt en de gevaarlijke zee trotseert om krabben te vangen.

Lees verder na de advertentie.

Deadliest Catch: Seas of Fury

Voor diegenen die Deadliest Catch niet kennen: in dit Amerikaanse televisieprogramma gaat een aantal vissersboten tijdens het krabseizoen naar de Beringzee in Alaska. Daar worden zij een seizoen lang gevolgd door camera’s. In het krabseizoen vallen bemanningsleden vaak aan gevaren ten deel, wat het vissen behoorlijk spannend maakt.

Zo spannend is het spel voor iOS in elk geval niet. Maar is het leuk? De bedoeling is dat je een poppetje aanmaakt en een boot kiest. Daarna ga je 21 dagen de zee op en probeer je elke dag krabben te vangen. Met het geld dat je verdient kun je upgrades verkopen voor het schip of voor het poppetje. Zo is het mogelijk om betere jasjes te kopen waarmee je bonussen ontvangt of bouw je je schip uit met sterkere vislijnen, zodat je meer krabben kunt vangen.

Bescherm je krabben

Dat vissen werkt als volgt. Eerst dien je een haak uit te werpen om de kooi op de bodem van de zee omhoog te hijsen. Dat gooien van de haak komt erg nauw: in een cirkel draait een haak rond en precies als je tikt als hij op groen staat, werp je hem uit. Staat hij op een andere kleur, dan breekt hij en moet je een nieuwe haak gebruiken. Zijn ze op, dan moet je wachten tot ze zijn aangevuld of koop je nieuwe haken met echt of speelgeld.

Het tweede gedeelte van de game speelt zich onder water af. Terwijl de kooi automatisch omhoog gaat, moet je zorgen dat vissen en andere zeewezens van je krabben afblijven. Dat doe je simpel weg door op hen te tikken. Ze schrikken en zwemmen weg. Steeds als een vis de kooi raakt, wordt deze minder waard. Als de kooi boven water komt, krijg jij meer speelgeld.

Download Deadliest Catch

Na 21 dagen (levels) begint de speler weer opnieuw. Met alle upgrades. Je wordt dus steeds sterker en beter en zo kun je highscores halen tegen vrienden in het Game Center. Deadliest Catch: Seas of Fury is een freemium game, dat betekent dat hij gratis speelbaar is maar dat je er echt geld aan kunt uitgeven als het wachten je te lang duurt. Hieronder kun je ‘m gratis downloaden.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu