Placeholder
Gijs Ettes

Op de redactie van iPhoned houden we wel van een goede first-person-shooter op zijn tijd. Dead Effect is weliswaar weinig origineel, maar schiet toch best lekker weg.

In Dead Effect heb je de keuze om te spelen als ruimtereiziger Jane Frey of Gunner Davis. Bij de start van de game ontwaak je uit een diepe, kunstmatige coma op een zo goed als verlaten ruimteschip. Al snel word je toegesproken door een lijzige computerstem die je de datum vertelt (7 september 2045) en je opdraagt medische hulp te zoeken.

Wat volgt is een korte tutorial die je rond het ruimteschip leidt en de verschillende gameplay-elementen introduceert. Niet veel later hoor je geschreeuw en tref je bloed en de nieuwe, gemuteerde bewoners van het ruimteschip aan. Tijd om je verdovingsgeweer en pistool te gebruiken! Later in de game krijg je ook de beschikking over mitrailleurs en de (bijna verplichte) shotgun.

Dead Effect: ruimteshooter

Dead EffectDead Effect onderscheidt zich van die andere zombieshooter Dead Trigger dankzij het redelijk goed vertelde verhaal en de uitgebreidere levels. In laatstgenoemde is er vaak nauwelijks ruimte om de spelwereld te ontdekken. In Dead Effect ben je juist, naast het afschieten van hordes zombies, ook bezig met het oplossen van simpele puzzels.

Visueel ziet Dead Effect er strak uit, zeker op nieuwere iPhones. Het ruimteschip en de zombies ogen overtuigend, al zien de enorme plassen bloed er wat cartoonesk uit. Met de geluidseffecten zit het ook wel snor, al klinken de stemmen van beide protagonisten en hulpje Wagner (die zich later in het spel meldt) zo nu en dan overdreven fout. Zeker als je bedenkt dat de personages de helft van de tijd tegen zichzelf praten. Desondanks is dit 5 a 6 uur durende zombie-avontuur de moeite waard!


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.