De wereld van Nijntje is een interactief voorleesboek
Erwin Vogelaar

De wereld van Nijntje

Reviewscore

7,5

De wereld van Nijntje 3,99

De wereld van Nijntje is een nieuwe app voor kinderen van vijf jaar of jonger. Het is een soort interactief voorleesboek vol spelletjes.

De wereld van Nijntje

Is een Nijntje-boekje iets te saai? Waarom pak je er dan niet een app bij. Bijvoorbeeld de nieuwe app De wereld van Nijntje, waarin je samen met je kind allerlei dingen kunt ontdekken. Het idee van de app is dat je kind een kijkje krijgt in het leven van Nijntje.

Je hoeft niet te schrikken dat je kind met deze app helemaal wild wordt van de ingebouwde spelletjes en dan niet meer wil slapen. De wereld van Nijntje is namelijk een rustgevende app, waarbij je kind bijvoorbeeld het konijntje moet helpen bij het bakken van een taart, het tuinieren of het wassen in bad. Er zijn ook wat meer creatieve spelletjes te doen, zoals het bouwen van een blokkentoren. Nijntje kan tevens hulp gebruiken bij het tandenpoetsen of het uitzoeken van kleren. Het zijn allemaal situaties die kinderen zelf ook meemaken.

De wereld van Nijntje is vlak voor het slapen wel duidelijk meer stimulerend dan het lezen van een boekje. Wat ook niet helpt is dat er veel blauwe elementen in de app zitten en blauw licht vanaf een scherm ervoor zorgt dat je wakker blijft. Uiteraard is de app ook buiten bedtijd te gebruiken. Breng je toch je kind met de app naar bed, dan kun je de activiteiten altijd afsluiten door ook Nijntje naar bed te brengen en te laten slapen. Zo weten kinderen dat ze dat zelf ook moeten doen.

De wereld van Nijntje downloaden

Je kunt De wereld van Nijntje downloaden in de App Store via onderstaande link. De app kost 3,99 euro. Voor het gebruik van de app moet je 248MB vrije ruimte hebben. Ook moet je minimaal iOS 8.0 draaien.

Miffy's World (AppStore Link) Miffy's World
Ontwikkelaar: StoryToys Entertainment Limited
Beoordeling: 4+
Prijs: € 4,49 Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.