De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De straten kleuren rood in Bloodstroke voor iPhone

Roel van Hout
30 januari 2014, 10:23
2 min leestijd
De straten kleuren rood in Bloodstroke voor iPhone

John Woo, wereldberoemd regisseur, heeft in samenwerking met Chillingo Bloodstroke voor iPhone ontwikkeld: een vechtspel dat zich kenmerkt door de voor hem zo kenmerkende keiharde actie.

Lees verder na de advertentie.

Als je Bloodstroke voor iPhone opzoekt in de App Store krijg je meteen de melding dat je minstens 17 jaar moet zijn om de app te mogen downloaden. Of je die vraag naar waarheid beantwoordt bepaal je natuurlijk zelf, maar zeker is dat het spel niet iedereen zal kunnen bekoren.

Want het bloed vloeit rijkelijk in het spel, dat zijn naam ontleent aan het feit dat alles in het spel, in de stijl van Chinese inktschilderingen, zwart of wit is: de enige verdere kleur in het spel is rood, dat jij door te schieten en meppen als rode verf op een doek aanbrengt.

John Woo staat bekend om zijn over-the-top kogelballetten en knokpartijen, en Bloodstroke bevat vooral veel van dat eerste. Je speelt beveiliger Mai Lee, en het is jouw taak om degene die je heeft ingehuurd te beveiligen. Dat vertaalt zich in missies waarin de camera automatisch vooruit glijdt, maar je wel vrijelijk door het beeld heen kunt sturen om vijanden een kopje kleiner te maken.

Bloodstroke voor iPhone bevat in app-aankopen

Ontwikkelaar Chillingo lijkt daarbij op het eerste gezicht meer voor stijl dan inhoud te zijn gegaan, want al ziet het er schitterend uit, heel diepgaand is het spel niet. Voor speciale wapens zul je bovendien óf in de arena-modus golf na golf aan vijanden moeten weerstaan, of je portemonnee moeten trekken: het spel bevat in app-aankopen.

→ Er zijn, voor wie liever niet betaalt, gelukkig ook genoeg gratis iPhone games!

Dat is op zich niet zo’n ramp, ware het niet dat het spel niet gratis is: je moet al 2,69 betalen om het te kunnen spelen, en daarmee is het voor een iOS-spel wel aan de dure kant. Evengoed is het voor liefhebbers van het genre en/of John Woo een plezier om door te spelen: veel stijlvoller kan het niet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu