De Slimste Mens app voor iPhone sluit aan op tv programma
Redactie

Vanaf gisteren wordt het tv programma De Slimste Mens Ter Wereld uitgezonden en in aanvulling daarop is een app ontwikkeld. De applicatie De Slimste Mens is een leuke quizapp voor op je iPhone, waarbij je met je vrienden de kennisquiz speelt.

Kennisquiz

Het televisieprogramma bestaat uit een kennisquiz met een knipoog naar de zoektocht van de slimste mens ter wereld. Je kunt de quiz met de app op je iPhone nu ook zelf met vrienden spelen. Er passeren verschillende rondes de revue, waarbij je natuurlijk zo goed mogelijk je best moet doen om te scoren. Jij speelt de kennisquiz met je vrienden in de volgende rondes:

  • 3-6-9
  • Open deur
  • Puzzel
  • Finale

Verschillende rondes

In de 3-6-9 ronde moeten er klassieke quizvragen beantwoord worden. Dat zijn er in totaal negen. Kom je daar goed door heen, dan volgt de ronde Open deur. Je moet dan zo veel mogelijk kenmerken van bijvoorbeeld een begrip, gebeurtenis of persoon vinden. In de Puzzel ronde is het de bedoeling om een verband te leggen tussen verschillende begrippen. Weet je alles? Dan wacht natuurlijk nog een spetterende finale.

Download de app De slimste Mens gratis op je iPhone en vertel het door aan je vrienden, zodat je meteen de leuke kennisquiz kunt spelen. Elke werkdag kun je de quiz op televisie volgen om 20.30 uur op Ned. 2.

De Slimste Mens

KRO-NCRV

9 (168 reviews)
Gratis via App Store
De Slimste Mens
De Slimste Mens
De Slimste Mens
De Slimste Mens
De Slimste Mens

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.