De Sims Mobile voelt gevangen op je smartphone

Erwin Vogelaar
7 maart 2018, 16:51
3 min leestijd
De Sims Mobile voelt gevangen op je smartphone
De Sims™ Mobile

De Sims™ Mobile

Gratis

Reviewscore

7

De Sims Mobile geeft je de controle over het leven van anderen. Hoe deel jij hun levens in? In deze review bespreken we de nieuwe iOS-game.

Lees verder na de advertentie.

De Sims Mobile review

De Sims is één van de populairste en bekendste computergames ooit. Ook mensen die niets met games hebben, hebben vaak wel eens de Sims gespeeld. Het idee is simpel: jij hebt de leiding over het leven van verschillende mensen. Je richt hun huis in, stuurt ze naar hun werk en laat ze vriendschappen en relaties aangaan.

Misschien staat de gameserie nog wel meer bekend om de sadistische kant. Bijvoorbeeld spelers die hun sim laten zwemmen en vervolgens het trappetje weghalen, waardoor het domme virtuele persoontje niet meer weg kan. Of je maakt een heel doolhof van je huis, zodat je sim verdwaalt tijdens het naar werk gaan en ondertussen zijn behoefte doet, en van de honger gaat huilen. Maar tot zover ons leven. De Sims Mobile is er.

Dit is echt De Sims

Dit is niet de eerste keer dat De Sims naar smartphones is gebracht. De Sims Freeplay bood eerder al een behoorlijk uitgebreide mobiele versie van de geliefde serie. De Sims Mobile voelt echter als een meer complete game. Het spel is tevens gemaakt door dezelfde studio als de grote versies.

De Sims Mobile is grotendeels zoals je De Sims kent. Je laat je sims thuis voelen, relaties aangaan, hobbies uitoefenen en je stuurt ze naar hun werk. Toch voelt The Sims Mobile ook heel erg als een smartphonegame, met timers die aflopen, verschillende valuta, een energiemeter en allerlei extra dingen die je kunt kopen als je er echt geld in stopt.

Genoeg te doen

De Sims Mobile is zo’n game waar al je tijd in kan gaan zitten, maar het is niet nodig. De game start met de verrassend uitgebreide creator, waarin je jouw eerste sim maakt. Vervolgens richt je wat kamers in en start je jouw eerste baantje. Op je werk valt direct op dat je zelf uitmaakt hoeveel tijd je in de game stopt.

Je kunt taken aanzetten en vervolgens wat anders doen, of je gaat actief helpen door kleine opdrachtjes aan te zetten. Die opdrachtjes kosten je wel energie. Wacht je, dan duurt een taak bijvoorbeeld een uur. Zodra je energie uitgeeft heb je het in het minuut geklaard. Dat werkt hetzelfde met alle activiteiten, zoals het doen van een hobby of het tijd steken in een relatie.

De game focust zich op verhalen. Helaas niet zozeer verhalen die jezelf maakt, maar verhalen die vooraf zijn bedacht. Bijvoorbeeld dat je kiest welk verloop een nieuwe relatie krijgt of hoe je carrière verloopt. Aan het eind van deze verhalen is altijd een beloning te vinden, waardoor je wordt gemotiveerd om door te spelen.

Je moet wel van freemium houden

De Sims Mobile is een leuke editie van De Sims voor je iPhone en iPad, maar je moet wel echt van dit freemiummodel houden. De valuta, energiemeters en objecten die je kunt kopen zijn constant aanwezig en de game is daar echt omheen gebouwd.

Hoe langer je speelt, des te langer het duurt tot je sims ervaring opdoen en je telkens dezelfde opdrachten moet doen tot hun verhaal verder gaat. De game wordt door al deze systemen gevangen gehouden en hierdoor mis je de creativiteit van de grote De Sims-games.

Wil je echter tijd investeren in je virtuele poppetjes, hun levens volgen en ben je niet vies van wat hierboven staat? Dan biedt De Sims Mobile een hele hoop om te doen. Ook samen, want je kunt zelfs een relatie aangaan met de sims van je vrienden. De game is gratis te downloaden en vind je via onderstaande link in de App Store.

Download De Sims Mobile in de App Store (gratis)

De Sims™ Mobile

Electronic Arts

Gratis via App Store

Meer games

Nog meer games om te spelen? Wij hebben de beste nieuwe iOS-games van februari voor jullie op een rijtje gezet. Eind deze maand doen we dat weer. Als jij je inschrijft voor onze nieuwsbrief, krijg je die automatisch in je inbox.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen