In de ruimte golfen met het gloednieuwe Astro Golf
Wouter Nijsen

Astro Golf is niet de zoveelste traditionele golfgame. In deze titel zoeken we niet historische banen op als Royal Troon, maar wordt het speelveld van de sport verplaatst naar de ruimte. Aldaar krijgen we met wel heel sportieve robots te maken.

Spelers kruipen dus niet in de huid van Tiger Woods of een andere bekende golfer. We spelen in dienst van twee robots, Orbit en Tess, die proberen te ontsnappen uit een gevaarlijk ruimteschip. Zij hebben maar één doel voor ogen: ongeschonden thuis zien te komen.

→ Check ook ons overzicht met de nieuwste en populairste iPhone-games!

Dit doe je door je al golfend een weg door het ruimteschip te banen. Je ontwijkt zwarte gaten en probeert met vernuftige schoten platformen en deuren te ontgrendelen. Tegelijkertijd moet je oppassen voor valstrikken en vervelend ruimtegespuis.

Zwaartekracht in Astro Golf

Omdat je in de ruimte speelt, kun je gebruik maken van de zwaartekracht. Daarbij heb je meer controle over waar je bal uiteindelijk beland. Voor Astro Golf moet de speler dus regelmatig tactisch nadenken.

De golfgame is driedimensionaal vormgegeven, met voor iOS-begrippen scherpe graphics en uitgebreide kleurenpaletten. In totaal zijn er vijftig ‘holes’ in de game te vinden, met drie verschillende moeilijkheidsgraden.

Astro Golf is tijdelijk voor twee euro te downloaden in de App Store. Na enige tijd zal de game voor vier euro verkocht worden. Niet schrikken overigens: de download is 150 MB groot.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.