De Rabobank komt met een applicatie

De Rabobank heeft aangekondigd bezig te zijn met een applicatie. De applicatie, die op dit moment ontwikkeld wordt, zal zich helemaal gaan richten op bankieren. De applicatie gaat meer dan één functie krijgen. Het is bijvoorbeeld niet alleen mogelijk om met deze applicatie je saldo te checken, maar je kan met deze software ook geld overmaken.

Veiligheid

De Rabobank heeft besloten een applicatie uit te brengen omdat de veiligheid van de klanten in gevaar kwam. In de App Store waren namelijk een aantal applicaties te vinden waarmee je je saldo kon checken. Deze applicaties hadden allemaal een een TIN-code nodig. Door deze code kunnen de ontwikkelaars toegang krijgen tot je bankgegevens.

De Rabobank heeft nu aan Apple en de ontwikkelaars gevraagd om de applicaties te verwijderen. Het is volgens de Rabobank niet de bedoeling dat de bankgegevens van de klanten ‘op straat’ komen te liggen, en dus is het veiliger om een officiële applicatie te lanceren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Beschikbaarheid

De applicatie zal naar verwachting vanaf januari beschikbaar komen voor het grote publiek. In december zal de bank een aantal testpersonen aanwijzen. Als de aanmeldingsprocedure start, laten we het je weten via het blog.

Bron: Rabobank

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.