De Rabobank komt met een applicatie

Redactie
17 december 2009, 8:37
1 min leestijd
De Rabobank komt met een applicatie

De Rabobank heeft aangekondigd bezig te zijn met een applicatie. De applicatie, die op dit moment ontwikkeld wordt, zal zich helemaal gaan richten op bankieren. De applicatie gaat meer dan één functie krijgen. Het is bijvoorbeeld niet alleen mogelijk om met deze applicatie je saldo te checken, maar je kan met deze software ook geld overmaken.

Lees verder na de advertentie.

Veiligheid

De Rabobank heeft besloten een applicatie uit te brengen omdat de veiligheid van de klanten in gevaar kwam. In de App Store waren namelijk een aantal applicaties te vinden waarmee je je saldo kon checken. Deze applicaties hadden allemaal een een TIN-code nodig. Door deze code kunnen de ontwikkelaars toegang krijgen tot je bankgegevens.

De Rabobank heeft nu aan Apple en de ontwikkelaars gevraagd om de applicaties te verwijderen. Het is volgens de Rabobank niet de bedoeling dat de bankgegevens van de klanten ‘op straat’ komen te liggen, en dus is het veiliger om een officiële applicatie te lanceren.

Beschikbaarheid

De applicatie zal naar verwachting vanaf januari beschikbaar komen voor het grote publiek. In december zal de bank een aantal testpersonen aanwijzen. Als de aanmeldingsprocedure start, laten we het je weten via het blog.

Bron: Rabobank

Categorieën: Diensten, Financiën
Spotlight: Rabobank

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's