De politiek in de App Store: VVD

Redactie
1 juni 2010, 18:12
1 min leestijd
De politiek in de App Store: VVD

De verkiezingen komen er weer aan. Op 9 juni gaan Nederlanders weer massaal naar de stembus om op een politieke partij te stemmen waar zij achter staan. De partijen zijn op dit moment druk bezig met campagne voeren, en hierbij worden de iPhone-gebruikers niet vergeten. Verschillende politieke partijen hebben al een applicatie in de App Store staan, waaronder bijvoorbeeld de VVD.

Standpunten

Één van de belangrijkste functies van de applicatie ‘VVD app’ is de standpuntenlijst. Onderin het menu vind je een knopje met ‘standpunt’. Als je hierop tikt zie je alle standpunten van de VVD op alfabetische volgorde staan. Dit is erg handig, want als je bijvoorbeeld wilt weten hoe de VVD over intergratie denkt, kan je dit binnen een aantal seconden opzoeken in de applicatie.

Stellingen, nieuws en video

De applicatie biedt naast de standpunten nog verschillende andere functies aan. Zo kan je bijvoorbeeld het actuele nieuws lezen, video’s over de partij bekijken én reageren op stellingen. Het laatstgenoemde werkt erg simpel, want je hoeft alleen maar te tikken op ‘eens’ of ‘oneens’. Als je vervolgens wilt weten hoe anderen hierover denken, kan je Twitter openen binnen de applicatie. Hierdoor kan je zelf in discussie gaan met mensen die al eerder op een stelling hebben gereageerd.

Lees verder na de advertentie.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's