De beste M7 apps en alles wat je moet weten over de M7 processor

Roel van Hout
4 december 2013, 19:04
2 min leestijd
De beste M7 apps en alles wat je moet weten over de M7 processor

Heb je een iPhone 5S gekocht? Dan zul je misschien al wel weten dat daar een M7 processor in zit. In dit artikel leggen we kort uit wat je ermee kan en zetten we de beste M7 apps tot nu toe op een rij.

Lees verder na de advertentie.

De M7 processor is al vaker ter sprake gekomen op iPhoned – bijvoorbeeld in onze iPhone 5S review – maar een rijtje van beste M7 apps publiceerden we tot nu toe niet: de M7 processor was nieuw in de iPhone en niet veel apps konden er meteen mee samenwerken.

Wat doet de M7 processor?

Op de apps komen we zo terug; eerst nog even in het kort de M7 processor. Deze heet voluit ‘M7 Motion Co-processor’. Die naam kan misleidend zijn (een zeven terwijl het toch echt de eerste keer is dat een processor van deze soort in de iPhone zit), maar het cijfer geeft aan dat de chip samenwerkt met de A7-chip in de iPhone 5S.

De M7 processor kan heel gedetailleerd berekenen waar je je bevindt en beweegt en op wat voor snelheid je dat doet. Nu waren vorige iPhones daar ook al wel toe in staat, maar nooit met deze precisie. De chip biedt toegang tot een scala aan mogelijkheden voor sporters, die plotseling geen losse apparatuur meer nodig hebben om hun voortgang bij te houden.

De beste M7 apps op een rij

Moves

ProtoGeo

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Moves was al een veelgebruikte app voordat de iPhone 5S werd aangekondigd, maar kan dankzij de M7 processor een stuk nauwkeuriger je bewegingen bijhouden. Bovendien is Moves behoorlijk energiezuinig, wat betekent dat je de app naar hartelust kunt laten draaien zonder je zorgen te maken over je batterij.

Argus Stappen Calorieën Teller

Azumio Inc.

Gratis via App Store

Argus draait ook al wat langer mee, maar maakt na een update ook gebruik van de M7 processor. Argus beperkt het overigens niet tot bijhouden van je beweging alleen: je kunt in deze app ook bijhouden wat je eet, hoe lang je slaapt, enzovoort. Echt een digitale personal trainer, dus!

WeatherRun: Cycling, Walk, Hike Tracker, Altimeter- using Barometer, logger with Pebble Watch, Heart Rate monitor, M8 Motion Steps

GammaPoint, LLC

€ 2,29 via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

WeatherRun kent net een iets andere aanpak dan de meeste hardloop apps. Natuurlijk wordt net als bij de andere apps dankzij de M7 heel nauwkeurig bijgehouden hoe hard, ver, lang en waar je loopt, maar de app houdt ook bij hoe hoog je bent, hoe vochtig de lucht is en hoe heet het is. Die informatie komt van internet, maar vormt een leuke aanvulling omdat je later kunt kijken of je prestaties beïnvloed werden door het weer.

Pedometer for M7/M8/M9 - Steps with Widget

Sakabou Inc.

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Geen zin in al die poespas? Gelukkig heb je ook apps die niets meer doen dan het tellen van je stappen. Met Steps hou je enkel dat bij. De enige extra is een grafiek die je je beweging over meerdere dagen toont.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's