De 6 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 40 – 2014

Rutger Otto
5 oktober 2014, 15:32
3 min leestijd
De 6 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 40 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

NU.nl

DPG Media Digital B.V.

Gratis via App Store

De populaire nieuws-app van Nu.nl heeft deze week een make-over gekregen. Het meest interessante is de regionale afdeling, die Nu.nl je voorschotelt afhankelijk van waar je bent. Daarvoor moet je gps wel aangezet hebben. Ook aan het design is getweakt én je kunt nu beter zoeken in de app.

Waze Navigation & Live Traffic

Waze Inc.

Gratis via App Store

Navigatie-app Waze heeft eveneens een update gekregen, die je onder meer helpt om je geparkeerde auto terug te vinden. De app onthoudt vanzelf de parkeerplaats en helpt je om het beste en snelste een parkeerplaats te vinden. Ook kun je bepaalde plaatsen toevoegen, zodat alle gebruikers daar snel naartoe kunnen navigeren. Daarnaast worden relevante informatie getoond, zoals de locatie van een parkeerplaats of drivetrough.

Banner Saga

Stoic

€ 11,99 via App Store

Banner Saga is een gewaardeerde indiegame onder strategische gamers. Ooit begon de game op pc, na een goedlopende Kickstarter-actie. Nu is het spel gemaakt voor iOS. Je speelt een verhaal over vikingen, door op handgeschilderde achtergronden om de beurt strategische verplaatsingen en aanvallen te doen. Dat werkt uiteraard uitstekend op het touchscreen van iPhone en zeker op de iPad.

PopKey + GIF-toetsenbord

WorkshopX Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met PopKey krijg je een toetsenbord voor iOS waarmee je alleen maar gifjes kunt sturen. Handig, want gifjes zijn tegenwoordig een populair communicatiemiddel op sociale media. In plaats van je mening te typen, kun je voor een grappig effect ook bewegende plaatjes naar elkaar sturen die een gevoel uiten. PopKey werkt overzichtelijk en is voornamelijk te gebruiken met de Berichten-app en via mail. Met WhatsApp en Facebook Messenger kun je de gifjes alleen in linkjes versturen.

KIJK

Talpa Network B.V.

Gratis via App Store

SBS heeft haar videodienst KIJK als app uitgebracht op iPhone en iPad. Daarmee kun je programma’s van de zenders SBS6, Net5 en Veronica bekijken. In sommige gevallen kun je programma’s en films ook al kijken voordat ze op tv komen. Handig is dat KIJK gesynchroniseerd wordt met al je apparaten. KIJK biedt niet alleen Nederlandse content. Ook kun je buitenlandse series en films zien. Jammer is wel dat de app je steeds naar de mobiele site van KIJK stuurt wanneer je voor een aflevering of film wil betalen. Prijzen variëren van 1,49 euro tot 4,99 euro.

MovieBox

Deze week kwam de langverwachte iOS-app voor Popcorn Time uit. Er was één tegenvaller: de app was alleen voor gejailbreakte iPhones te gebruiken. Een goed alternatief is MovieBox. Dit is net als Popcorn Time een ‘illegale Netflix’. Door middel van torrents kun je meteen veel films streamen, maar omdat je tegelijk downloadt en uploadt, mag het eigenlijk niet. MovieBox is te gebruiken met Apple TV of op iPad en iPhone. Helaas ontbreekt VPN, waarmee je anoniem en veiliger van de dienst gebruik kan maken. Wil je weten hoe je MovieBox installeert en gebruikt? Check dan deze link.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu