De 6 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 38 – 2014

Wouter Nijsen
21 september 2014, 11:55
3 min leestijd
De 6 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 38 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

Deze week verscheen de iOS 8-update voor Twitter, die een aantal belangrijke verbeteringen met zich meebrengt. Allereerst zijn de profielpagina’s van een nieuw design voorzien waardoor je meer overzicht hebt en beter schakelt tussen tweets, foto’s en favorieten. Ook worden de interactieve notificaties van iOS 8 ondersteund en is het mogelijk om met een swipe direct een tweet te retweeten of te beantwoorden.

Microsoft 365 (Office)

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Office Mobile is de mobiele versie van het populaire office-pakket van Microsoft. Met dit pakket is het mogelijk om onderweg Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden te openen, bewerken en te bewaren. Office Mobile werkt nauw samen met OneDrive, de cloudopslagdienst van Microsoft en het is dan ook alleen mogelijk om bestanden hier op te slaan. Office Mobile is exclusief voor de iPhone, voor de iPad zijn aparte apps verkrijgbaar.


Tijdens de WWDC presentatie begin juni liet Apple al even zien hoeveel meer grafische kracht er uit de A7-processor te persen valt. Verantwoordelijk hiervoor is de Metal-techniek die zorgt dat games efficiënter samenwerken met de hardware van de iPhone. Epic Zen Garden is een techdemo die laat zien hoe je fraai games op je Apple-toestel eruit kunnen zien. Je kunt tikken en swipen om zo een huis en de fraaie tuin ervan te ontdekken.

Goat Simulator

Coffee Stain Publishing

€ 9,99 via App Store

Goat Simulator is oorspronkelijk bedacht als een grap door de Zweedse ontwikkelaar Coffee Stain Studios, maar groeide in een korte tijd tot een razend populaire game. In Goat Simulator speel je – zoals de naam al doet vermoeden – als een geit en is het de bedoeling om zoveel mogelijk objecten in de open wereld te slopen. Tijdens het spelen zul je tegen een boel rare bugs en andere foutjes aanlopen, maar deze zijn met opzet in de game gelaten. Goat Simulator is de moeite waard wanneer je op zoek bent naar een game die garant staat voor een boel hilariteit.

Vizzywig: Record & Edit Videos

i4software

Gratis via App Store

Met Vizzywig is het mogelijk om 4K-video’s (ook wel ultra-hd genoemd) te maken en te publiceren. Althans, dat belooft ontwikkelaar i4 software. Vizzywig maakt namelijk geen 4K-video’s, maar schiet in plaats daarvan 24 foto’s per seconden en voegt deze samen tot een 4K-video. Vizzywig is exclusief voor de iPhone 5S beschikbaar en werkt vooralsnog niet met iOS 8. De app kost overigens 900 (!) euro en is dus eigenlijk alleen geschikt voor professionele fotografen.

Fleksy- GIF, Web & Yelp Search

Fleksy, Inc.

Gratis via App Store

Tot slot willen we ook Fleksy even uitlichten. Een van de nieuwe features van iOS 8 is de mogelijkheid om toetsenborden van derden te installeren. Fleksy is een toetsenbord-app van ontwikkelaar Syntellia en laat je met sneller typen op je iPhone of iPad. Fleksy maakt gebruikt van een autocorrect-functie die tikfoutjes automatisch corrigeert zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Je kunt ook verschillende thema’s instellen om je toetsenbord meer kleur te krijgen. Het keyboard ondersteunt de Nederlandse taal en is zeker aanrader wanneer je sneller (en foutloos) wilt typen op je iDevice.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu