De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

De 9 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 31 – 2014

Gijs Ettes
3 augustus 2014, 16:00
5 min leestijd
De 9 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 31 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Signal: privéberichtenapp

Signal Messenger, LLC

Gratis via App Store

Signal is een nieuwe iPhone-app die je in staat stelt om versleutelde telefoongesprekken te voeren met andere gebruikers die de bel-app hebben geïnstalleerd. De app is sinds kort gratis beschikbaar in de App Store en vereist alleen een werkende internetverbinding (3G of wifi). De app gebruikt AES-128 encryptie, een versleutelingsmethode die onder andere door banken en overheden wordt gebruikt, en ZRTP, een protocol voor de uitwisseling van encryptiesleutels. Zodoende hoef je niet bang te zijn dat je telefoongesprekken onderschept worden.

Wikipedia

Wikimedia Foundation

Gratis via App Store

De officiële iOS-app van Wikipedia is van de grootste update in tijden voorzien. Versie 4.0 neemt het design op de schop en laat je zowel in- als uitgelogd artikelen bewerken. Bij het starten van de Wikipedia-app kun je ervoor kiezen om in te loggen of je als nieuwe gebruiker te registreren, maar dit is niet verplicht als je pagina’s wil bewerken. Een andere belangrijke vernieuwing is de zijbalk die je opent door op de menuknop rechtsboven te tikken. Deze deelt het beeld in tweeën, zodat je links nog de pagina kunt lezen en rechts de inhoud ervan ziet.

DEEMO

Rayark International Limited

€ 2,49 via App Store

In deze bijzondere muziekgame kruip je in de huid van het mysterieuze wezen Deemo, dat helemaal alleen in groot kasteel woont en het liefst piano speelt en boeken leest. Het verhaal gaat dat er een klein meisje uit de lucht is gevallen en terecht is gekomen in de duistere wereld van Deemo. Door piano te spelen, groeit er een boom bovenop de piano die het meisje kan helpen om terug te keren naar haar eigen wereld. Meteen vanaf de start kun je liedjes kiezen en is het de bedoeling om de juiste toetsen aan te tikken. Timing is daarbij uiteraard van groot belang en hoe meer toetsen je juist aanslaat, des te hoger de score.


Sharknado was vorig jaar een enorme hit in het filmcircuit en op sociale media. Iedereen wilde de rampenfilm van Syfy Channel zien. Niet omdat de film zo goed was, maar juist omdat het vreselijk slecht was. Het spel is duidelijk geïnspireerd door endless runners, zoals Temple Run. Als speler ren en surf je door de straten van New York, met als doel zover mogelijk te komen. Je kunt de beesten ontwijken óf je pakt een zwaard of kettingzaag. Daarmee sla je ze… naar de haaien.

Cucalu

It's Not an App

€ 1,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met de Nederlandse app Cucalu doe je nieuwe inzichten op. Het is een foto-app, maar de makers noemen het liever een spel. Je moet namelijk in de echte wereld op zoek naar geometrische vormen. Je begint met een cirkel, later dien je vierkanten en driehoeken vast te leggen. Dat doe je door binnen de app missies aan te nemen. Zo moet je bijvoorbeeld zes cirkels fotograferen binnen een radius van 250 meter, krijg je een tijdslimiet, of moet je juist buiten je comfortzone gaan fotograferen.

Minion Rush: Running game

Gameloft

Gratis via App Store

In Despicable Me: Minion Rush is het de bedoeling is om obstakels te ontwijken en power-ups (en bananen) te verzamelen. De eerste versie van de game probeerde het spelconcept wat te verbreden met herkenbare omgevingen, eindbazen en geheime paden. Versie 2.0 voegt het zogenoemde Jelly Lab toe, een centrale hub waarin je je progressie in de game ziet en eerdere missies kunt spelen voor een hogere score. In totaal zijn er nu acht spelwerelden om te ontdekken en 36 pakjes waarmee je je Minion een nieuwe look geeft.


Real Simple is een lifestyle magazine dat wordt uitgegeven door Time Inc, onder meer bekend van Time Magazine. In de Real Simple Checklist app zijn ruim honderd van de populaire lijstjes uit het magazine gebundeld. In negen categorieën checklists te vinden over familie, thuis, voeding, schoonmaken, entertainment, gezondheid, geldzaken, reizen en schoonheid. Met de lijsten kun je onder meer bijhouden wat je allemaal nodig hebt om naar school te gaan, wat de essentiële ingrediënten zijn voor Italiaanse gerechten en wat je niet mag vergeten als je op vakantie gaat.


Soccer Physics is een twee tegen twee spel waarbij je bij de tegenstander moet scoren. Degene met de meeste punten wint. Dat klinkt net zo simpel als de besturing: er is maar één knop. Daarmee laat je de keeper en de speler in jouw team in de lucht springen, met een been naar voren om de bal te raken. Dat klinkt simpeler dan het is. Je hebt namelijk geen idee wat er gebeurt als je de knop indrukt. Dat komt door de manier waarop de ‘Soccer Physics’ werken. Als je springt gaan de poppetjes namelijk alle kanten op.

Traps n' Gemstones

Donut Games

€ 5,99 via App Store

Deze game doet erg denken aan Indiana Jones, gezien de held een hoed en een zweep heeft en het moet opnemen tegen slangen, mummies en farao’s. Ondertussen moet je als speler ook mensen bevrijden die je vervolgens tips geven. Ook dien je verloren relikwieën op te sporen en die terug te zetten op hun oorspronkelijke plaats, waarna je vaak een nieuw gebied ontgrendelt. Traps ‘n Gemstones is makkelijk op te maken, maar ontzettend verslavend.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Hieronder vind je onze overzichten met de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken. Bekijk daarnaast ons overzicht met de 6 beste Nederlandse apps van juli!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu