De leukste apps in de App Store van week 8 – 2014

Roel van Hout
23 februari 2014, 15:57
3 min leestijd
De leukste apps in de App Store van week 8 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste apps en app-updates voor je op een rijtje. Ideaal dus voor als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen!

Hieronder vind je de leukste apps die afgelopen week verschenen in de App Store en we daarom besproken op iPhoned. Dat zijn onder meer anti-spoiler app Spoiler Shield, chat-app Samba en prachtige puzzelaar Tengami. Ook zetten we de beste 4 studie apps voor je iPhone onder elkaar!

→ Heb je ook het nieuws gemist? Lees dan vooral ons iPhone nieuwsoverzicht van deze week!

Lees verder na de advertentie.

Spoiler Shield is heel handig nu populaire series als The Walking Dead en House of Cards weer begonnen zijn. En met Game of Thrones, Suits, Hannibal en Vikings in aantocht, is het onvermijdelijk dat fans daarover gaan raaskallen op de sociale media. De app is zo ontworpen dat je na het installeren tegen zo min mogelijk spoilers aanloopt. Je geeft in de applicatie simpel aan welke spoilers je niet meer wilt zien. Je downloadt de app, vult je gegevens van Twitter en Facebook in en vinkt ‘Set Shields’ aan.

Microsoft OneDrive

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

SkyDrive heeft dankzij een nieuwe update een nieuwe naam: de cloud-dienst van Microsoft heet voortaan OneDrive. Daarnaast kun je de opslagcapaciteit uitbreiden door vrienden aan te bevelen de dienst te gebruiken. Als je iemand aan OneDrive helpt, krijg je 500 MB opslag extra. In totaal kun je op die manier 5 GB aan opslagruimte winnen. Als je bovendien instelt dat je foto’s automatisch naar OneDrive worden geüpload, krijg je nog eens 3 GB aan opslagruimte gratis.

Perloo

Perceptor

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De razend ingewikkelde puzzelgame Perloo bevat negen uitdagingen. Dat lijkt misschien magertjes, maar je zult per puzzel wel even bezig zijn. In beeld zijn minimalistisch vormgegeven gekleurde vlakken. Meer gaan we niet verklappen, omdat het typisch zo’n spel is dat je zelf moet ervaren. De vreemde soundtrack helpt bovendien om je helemaal in je iPhone te trekken, dus speel het spel vooral met koptelefoon. Voorlopig gratis te downloaden!

Tengami

Nyamyam

€ 5,99 via App Store

Puzzelspel Tengami is een speelbaar prentenboek. In het spel is alles zo vormgegeven dat het uit papier lijkt gesneden. De makers hebben een hommage willen brengen aan de pop-up prentenboeken (je weet wel, dat je een bladzijde omslaat en dat er een vorm of figuur uit het papier omhoog komt) en combineren dat met een ontzettend sfeervolle Japans ogende setting.

Mini Ninjas

SQUARE ENIX INC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Mini Ninjas is de gratis App van de Week in de App Store. In het spel bestuur je een kleine ninja en moet je obstakels ontwijken en alle samoerai die op je pad komen, een kopje kleiner maken. Je kruipt in de huid van de kleine Hiro en gebruikt je wapens en vaardigheden om je ninjavrienden te redden en gestolen artefacten terug te vinden. In Mini Ninjas staat springen, zwaardvechten en objecten verzamelen centraal, net als het behalen van een topscore.

Samba doet qua opzet een beetje denken aan Snapchat, maar werkt met bewegend in plaats van statisch beeld. Het principe is simpel: je neemt een korte video op, en verstuurt die vervolgens naar een contactpersoon. Als diegene de video ontvangt, wordt zijn of haar reactie automatisch gefilmd met de camera aan de voorkant van de iPhone en naar jou teruggestuurd.

Ava's Quest HD

Nemo Games

€ 1,09 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Ava’s Quest is een 2D-platformer in hart en nieren: in het spel kun je rennen, springen en allerlei dingen verzamelen, zoals munten, diamanten, hartjes en ook sterren die Ava tijdelijke onsterfelijkheid geven. Tussendoor moet je waken voor vijanden, bewegende objecten die gaandeweg je pad kruisen en uiteindelijk ook voor supersterke eindbazen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu