De leukste apps in de App Store van week 7 – 2014

Roel van Hout
16 februari 2014, 15:01
3 min leestijd
De leukste apps in de App Store van week 7 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste apps en app-updates voor je op een rijtje. Ideaal dus voor als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen!

Lees verder na de advertentie.

Hieronder vind je de leukste apps die afgelopen week verschenen in de App Store en we daarom besproken op iPhoned. Dat zijn onder meer project-managing app Appic Planner, Flappy Bird-opvolger Ironpants en Radiohead-app PolyFauna.

Ook maakten we lijstjes van de beste taken apps, en de andere games van ontwikkelaar Dong Nguyen (van Flappy Bird).

→ Heb je ook het nieuws gemist? Lees dan vooral ons iPhone nieuwsoverzicht van deze week!

Vodafone & Ziggo

Vodafone Libertel B.V.

Gratis via App Store

My Vodafone 3.0 is beschikbaar in de App Store. Voor de gelegenheid heeft de mobiele aanbieder de app van een nieuw uiterlijk en een nieuwe besturing voorzien. In de My Vodafone app kun je verder meerdere accounts inloggen, inzicht in je facturen en gebruik en tegoeden krijgen. Die gedeelten zijn verder dik in orde en zonder poespas: je kunt snel zien hoever je in je abonnement zit op elk van de drie gebieden (MB’s, belminuten en sms’jes) en vanuit de app met de Vodafone-helpdesk bellen.

AppicPlanner lijkt de zoveelste project-managing app, maar het leuke is dat je in AppicPlanner je medewerkers op een bijzondere manier bij de les kunt houden, tot de orde kunt roepen of kunt feliciteren met een mijlpaal: de app bevat meerdere lollige notificaties. Zo kun je iemand een schop onder zijn kont (kick-a-butt) geven als het allemaal te lang duurt, of uitnodigen voor een drankje als hij of zij goed vooruitgaat met zijn of haar taken.

Ironpants

UAB "Applava"

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

In tegenstelling tot bij veel andere rip-offs is de besturing van Ironpants precies goed uitgebalanceerd, wat ervoor zorgt dat de game verschrikkelijk moeilijk, maar niet ondoenlijk is. Je zult, met veel oefening, steeds een stukje verder kunnen komen. Dat was precies wat Flappy Bird zo verslavend maakte, en wat Ironpants – hoogstwaarschijnlijk – tot dé Flappy Bird opvolger maakt.

PolyFauna 2

LLLP LLP (UK)

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Radiohead-app PolyFauna is zowel voor iOS als Android uitgebracht. Als je de app opstart, zie je allerlei fantasierijke dingen die Radiohead wel vaker gebruikt tijdens hun live-concerten en in hun videoclips. We zien een kleurrijke wereld waar we een rode stip kunnen volgen. De gebruiker kan zichzelf verplaatsen om rond te kijken in een knotsgekke omgeving. Wanneer je op het scherm van je toestel tikt of wat probeert te schrijven komen er allerlei creaties ‘vanuit ons onderbewustzijn’ op je af.

ABN AMRO

ABN AMRO Bank N.V.

Gratis via App Store

De ABN Amro app update, die woensdag werd vrijgegeven, maakt in het vervolg overboekingen mogelijk naar IBAN, het Europese systeem dat dit jaar wordt ingevoerd. Na het installeren van de update wordt alles omgezet naar een IBAN-nummer. Je hoeft hiervoor niet de applicatie helemaal opnieuw te installeren. Al je rekeningnummers worden automatisch geconverteerd.

Weekend Read

Quote-Unquote Apps

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Wie veel leest op zijn of haar iPhone, kan prima met Weekend Read uit de voeten. De app ondersteunt allerlei tekstbestanden en het maakt niet uit in welk tekstbestand je zit; met een simpele druk op de knop kun je wisselen tussen vier verschillende lettertypen en -groottes. Ook kun je kiezen voor een donkere versie als je liever op een zwarte achtergrond leest.

Flitsers en Verkeer Nederland

Sygic a. s.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met Speedometer kun je eenvoudig voorkomen dat je ergens te hard rijdt door een snelheidsalarm in te stellen. De app werkt zowel in mijl als kilometers. Heb je een zware voet waardoor je snel te hard rijdt, dan houdt Speedometer je bij de les. Maar de app is tot meer in staat: Speedometer houdt voor je bij waar je hebt gereden, hoe ver je hebt gereden en hoe lang je daarover hebt gedaan.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu