De leukste apps in de App Store van week 6 – 2014

Roel van Hout
9 februari 2014, 16:05
4 min leestijd
De leukste apps in de App Store van week 6 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste apps en app-updates voor je op een rijtje. Ideaal dus voor als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen!

Lees verder na de advertentie.

Hieronder vind je de beste apps die afgelopen week verschenen in de App Store en we daarom besproken op iPhoned. Dat zijn deze week onder meer de Pebble appstore, DJ-app Pacemaker en de nieuwe Nederlandse app SkipTheMenu!

Ook zetten we nog 4 goede OV apps om gemakkelijk je reis te plannen onder elkaar.

→ Heb je ook het nieuws gemist? Lees dan vooral ons iPhone nieuwsoverzicht van deze week!

Pebble OLD VERSION

Pebble Technology Corp.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Middels de Pebble 2.0 app heb je toegang tot een winkel met meer dan 1000 applicaties voor je Pebble-horloge. De Pebble app store is net als de grote Apple-broer verdeeld in logische categorieën. Niet langer zul je het slimme horloge enkel voor notificaties kunnen gebruiken, want ontwikkelaars kunnen de rekenkracht van de iPhone gebruiken voor applicaties die worden weergegeven op het scherm van je Pebble horloge.

Pacemaker - AI DJ app

Pacemaker Music AB

Gratis via App Store

In Pacemaker voor iPad kun je tracks geheel naar je eigen hand zetten door allerlei kekke effecten toe te voegen. Denk daarbij aan meer of minder gain of aan een crossfader waarmee je de liedjes vloeiend in elkaar kunt laten overlopen. Het paradepaardje van Pacemaker is natuurlijk het scratchen. Door met je vingers over de elpees te vegen, creëer je het bekende wobwob-geluid, net zoals bekende deejays dat doen op hun decks. Tracks voeg je toe vanuit je eigen muziekbibliotheek of vanuit Spotify, al heb je daarvoor wel een premium-account nodig.

SkipTheMenu

FreshOffTheMill LTD

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

SkipTheMenu is een nieuwe app van Nederlandse bodem die je de mogelijkheid biedt om de gesproken keuzemenu’s van de klantenservice van grote bedrijven te omzeilen. Nadat je de app hebt gestart, kies je het gewenste bedrijf dat je wilt bellen en vervolgens de afdeling waarnaar je op zoek bent: door even door te klikken in de app word je direct doorverbonden met de gewenste afdeling, zodat je tijd, kostbare belminuten en geld bespaart.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

De iOS-versie van het sociale netwerk Twitter is van een update voorzien. Gebruikers kunnen na de Twitter update in hun tijdlijn op het beginscherm zien hoeveel retweets, reacties en favoriete tweets ze hebben gekregen. Dat klinkt als iets kleins, maar de verandering zorgt wel voor een ietwat andere interface. Voorheen konden twitteraars namelijk alleen het aantal retweets en favoriete tweets zien als ze op het betreffende bericht klikte. Dat zagen ze in een apart scherm en niet op hun tijdlijn.

Met V Select krijgen betalende abonnees iedere avond rond 22:00 uur tien artikelen uit de Volkskrant van de volgende dag: iedereen die de app downloadt krijgt bovendien elke dag één artikel gratis. V Select kost je 1,79 euro per week. Dat is een aardig bedrag, maar je hebt met V Select wel al het nieuws te pakken op het moment dat het nog relevant is. Als je daar waarde aan hecht is V Select zeker iets voor jou. Het is ook dé uitkomst voor wie niet zoveel tijd heeft om iedere dag een hele krant van voor tot achter door te nemen.

Phonejoy is een Kickstarter-project waarvan de eigen controller in maart verschijnt, maar in de app kun je alvast zien welke games door welke controllers worden ondersteund. Daarbij blijft het niet beperkt tot de controllers voor iOS 7: daarvoor zijn er ook al enkele arcadekasten en -sticks uitgebracht waar sommige games mee werken. Ook die kun je binnen een handomdraai vinden in de Phonejoy app.

Threes!

Sirvo LLC

€ 5,99 via App Store

Threes is Engels voor drieën, en laat dat nou toevallig net zijn waar dit verslavende puzzelspel om draait. In Threes is het de bedoeling om tegels met cijfers samen te voegen, maar wel onder één voorwaarde: de cijfers moeten bij elkaar opgeteld door drie te delen zijn. Daarbij kun je niet naar hartelust combineren, maar moeten de tegels die samen gaan wel naast elkaar liggen. Het puzzelen word je verder nog bemoeilijkt door het feit dat je niet per tegel, maar per rij moet schuiven. Daardoor kan het voorkomen dat je je jezelf in een moeilijke positie manoeuvreert, omdat je maar op één tegel let.

Als je het niet erg vindt om het nieuwsoverzicht dat naar beneden te scrollen is los te laten, is Facebook Paper echt iets voor jou, zelfs als je er niet voor kiest om extra feeds toe te voegen. In het begin is het even opnieuw leren lezen, maar je zult snel genoeg wennen aan de nieuwe indeling. Dat gaat zelfs zo snel dat de Facebook-website binnen de kortste keren als verouderd aan zal voelen. Aangezien Paper gratis is, kun je de app gratis uit de Amerikaanse App Store downloaden.. Volg de stappen in apps zonder creditcard downloaden, alleen vul je een fictief Amerikaans adres in!

→ Vind nog meer apps in onze iPhone apps-sectie!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen