De leukste apps in de App Store van week 51

Roel van Hout
22 december 2013, 12:15
5 min leestijd
De leukste apps in de App Store van week 51

iPhoned zet iedere zondag de leukste apps en app-updates voor je op een rijtje. Ideaal dus voor als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen!

Lees verder na de advertentie.

Hieronder vind je de beste apps die afgelopen week verschenen in de App Store en we daarom besproken op iPhoned. Dat zijn deze week onder meer de app van de Nationale Politie, games Cut the Rope 2 en het nieuwe seizoen van The Walking Dead en een flinke poetsbeurt voor de geweldige film-app IMDb.

Politie

Nationale Politie

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

De Nationale Politie heeft zijn officiële app gelanceerd, waarmee gebruikers snel contact kunnen leggen met de politie en de beschikking hebben over relevant nieuws. Na het starten van de Nationale Politie-app kun je de gemeente kiezen waarin je woonachtig bent om zo berichten te ontvangen die voor jou relevant zijn.

Tomb Raider I

SQUARE ENIX INC

€ 1,99 via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Ruim 17 jaar nadat Tomb Raider verscheen op de PlayStation is de avonturengame nu ook speelbaar op de iPhone en iPad. Square Enix heeft de game ter beschikking gesteld in de App Store. In 1996 maakten we voor het eerst kennis met de stoere Lara Croft en het is bijzonder om de stoere dame terug te zien op het scherm van onze iPhone. Wel moet gezegd worden dat de game behoorlijk gedateerd aanvoelt.

Buienradar - weer

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store

Al ga je ‘m waarschijnlijk niet meteen nodig hebben, de sneeuwfunctie die dankzij een Buienradar update in de populaire weer-app is verwerkt, is een zeer welkome toevoeging. We gaan ook dit jaar geen witte kerst krijgen, mar de voorbije jaren hebben wel laten zien dat het in januari en februari en zelfs een paar keer in maart nog flink kan sneeuwen.

Walking Dead: The Game - Season 2

Howyaknow, LLC

Gratis via App Store

The Walking Dead Seizoen 2 draait om het verhaal, en hoe jij dat als speler door de keuzes die je maakt beïnvloedt. Het verhaal is bekende kost: je bent een van de weinigen die niet in een zombie is veranderd, en het is aan jou – en enkele andere computergestuurde personages – om te overleven. Dat klinkt misschien saai, maar is het absoluut niet!

Cut the Rope 2

ZeptoLab UK Limited

€ 2,29 via App Store

In Cut the Rope 2 is de gameplay daarbij wel iets veranderd. Zo heeft OmNom nu vrienden die hem kunnen helpen, en nog belangrijker, het monstertje is nu zelf te bewegen. In de vorige delen zat hij altijd op één vaste plek. Maar als het snoep niet naar hem komt, komt OmNom wel naar het snoep!

GeoGame - Challenge the World!

DigiFactory Webworks

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Eigenlijk is het gek dat er niet eerder iets op game-gebied is gedaan met de data van Google Street View, want GeoGame bewijst dat je deze prima kunt gebruiken om een origineel en spannend spel te bouwen. In GeoGame word je ‘gedropt’ op een bepaalde locatie ergens ter wereld. Aan de hand van de Street View-afbeeldingen die je te zien krijgt, moet je raden waar je je bevindt. Je kunt daarbij in- en uitzoomen om zo op zoek te gaan naar herkenbare gebouwen, bruggen, reclames en teksten.

ONL: Pelle Flitst

EDventure, vereniging voor onderwijsadviesbureaus

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Het oefenen van woorden met dezelfde structuur is een beproefd hulpmiddel voor kinderen met dyslexie. In de gratis app Pelle Flitst! voor iPhone en iPad worden steeds twintig woorden aangeboden die duidelijk op elkaar lijken. Elk woord wordt in een flits getoond. Daarbij zijn de lettergrootte en de flitsduur instelbaar. Het woord wordt door je kind nagezegd, en indien het juist is gelezen, druk je op de groene ontspannerknop van het fototoestel. De rode knop is voor woorden die nog niet goed gelezen werden.

500px – Photography Community

500px

Gratis via App Store

De iOS-app van foto-community 500px is voorzien van een fijne update. Deze frist onder andere de interface van de app op, die nu helemaal past in het design van iOS 7. Naast het redesign zorgt de 500px update er ook voor dat je fotogegevens kunt aanpassen, waaronder de titel, beschrijving, tags de locatie en EXIF-data.

Angry Birds Star Wars II

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

In het deze week gratis Angry Birds Star Wars 2 zul je weer genoeg verwijzingen naar de films en bekende personages tegenkomen. Het spelprincipe is ongewijzigd, al zijn er wel wat kleine veranderingen aan het spel: zo kun je kiezen om te spelen voor de dark side, toepasselijk de pork side genoemd.

ANWB Wegenwacht Pechhulp app

ANWB

Gratis via App Store

Dankzij de vernieuwde Wegenwacht-app kom je nu nog sneller in contact met de handige heren en dames van de ANWB. Vanuit de app kun je in geval van nood direct je (locatie)gegevens doorgeven en ervoor zorgen dat de Wegenwacht je weer op weg helpt; of je nu pechhulp nodig hebt voor je auto of fiets.

IMDb

IMDb

Gratis via App Store

De iMDb-app was al een van de favorieten op de iPhoned-redactie en we konden dan ook niet wachten om de update te installeren. Na installatie maak je kennis met een nieuwe look en feel die perfect past in het design van iOS 7. Vanuit het startscherm zie je snel populaire films, series en video’s en direct daaronder staan de films die op dit moment in de bios draaien op een rijtje.

Google Play Music

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Een Google Play Music update zorgt voor een nieuw design, dat de app beter in iOS 7 doet passen. Nu waren de Google iOS apps toch al niet heel erg achterhaald qua uiterlijk, maar de update maakt het geheel nog net iets strakker. In lijn met de werking van Google, is het in de app nu ook mogelijk om de zogeheten ‘Ik doe een gok’-functie te gebruiken.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

Dankzij een Snapchat update kun je nu nog meer met de app. Zo is er een flitser aan de voorkant toegevoegd. Aangezien het de iPhones aan een flitser aan de voorkant ontbreekt, wordt het scherm korte tijd fel wit. Het is provisorisch, maar werkt in principe goed. Daarnaast zijn er filters toegevoegd, in twee soorten: enerzijds heb je de zogenoemde smart filters, die informatie over de tijd, weer en de snelheid waarmee je je voortbeweegt in de foto plaatsen. Is dat je te ingewikkeld, dan kun je gelukkig ook Instagram-achtige filters toevoegen aan je kiekjes.

Ratchet & Clank: BTN

PlayStation Mobile Inc.

Gratis via App Store

Ratchet & Clank vindt grotendeels plaats op rails. Het is niet mogelijk om de spelwereld te verkennen zoals in Ratchet and Clank: Nexus op de PS3, maar je bent juist eindeloos aan het rennen en springen van rails naar rails om bouten te verzamelen en obstakels te ontwijken.

→ Op zoek naar meer? Check dan het iPhone apps overzicht!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's