De leukste apps in de App Store van week 50 – 2013

Roel van Hout
15 december 2013, 11:48
4 min leestijd
De leukste apps in de App Store van week 50 – 2013

iPhoned zet iedere zondag de leukste apps en app-updates voor je op een rijtje. Ideaal dus voor als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen!

Lees verder na de advertentie.

Hieronder vind je de beste apps die afgelopen week verschenen in de App Store en we daarom besproken op iPhoned. Dat zijn deze week onder meer Twitter app Tweetly, updates voor Instagram en Temple Run 2, de AutoTrack-app en Apple’s app van de week Instapaper!

Tweetly is een mooie apps voor Twitteraars die graag foto’s delen. De app kent een opgeruimd uiterlijk: er is bijvoorbeeld veel lege ruimte in beeld tussen tweets. Tweetly een aangenaam scala aan mogelijkheden voor het bewerken van foto’s. Denk aan filters, bijsnijden en het kunnen plaatsen van lollige teksten.

De 12 dagen cadeaus actie begint op 26 december en eindigt op 6 januari. Gedurende een eventuele kerstvakantie zit je dus helemaal goed! De app is nu alvast te downloaden in de App Store, al kun je er nog niet veel meer doen dan aangeven in welk land je woont.

Temple Run 2

Imangi Studios, LLC

Gratis via App Store

De Temple Run 2 update die sinds deze week beschikbaar is, voorziet de populaire ren-game van een heus kerstthema. Zo kun je nu bijvoorbeeld als de kerstman spelen. Om het pakje voor hoofdpersoon Guy Dangerous vrij te spelen, moet je echter wel eerst alle kerst-artefacten verzamelen. Naast het nieuwe pakje voegt de Temple Run 2 update ook een wildwaterbaan toe, waarbij je onder boomstronken duikt en rotsen moet ontwijken.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

Bij Twitter volgen de updates elkaar steeds sneller op, waardoor we enkele maanden na de vorige update alweer toe zijn aan Twitter 6.0, dat een nieuw ontwerp en de optie om privé foto’s te delen met zich meebrengt.

Angry Birds Go!

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

in Angry Birds Go! gaan de vogels de (volledig in 3D geanimeerde) racebaan op. En het moet gezegd, het ziet er schitterend uit, speelt goed en is verslavend maar daar houdt het dan ook wel een beetje mee op. Want in tegenstelling tot andere delen in de Angry Birds-serie, moet je in Angry Birds Go! bijna overal voor betalen. Het hangt van je smaak en portemonnee af of dat leuk blijft!

Grand Theft Auto: San Andreas

Rockstar Games

€ 7,99 via App Store

Bijna tien jaar nadat het spel verscheen op de PS2 heeft RockStar Games GTA San Andreas nu uitgebracht in de App Store. Open-wereldgame GTA San Andreas is het vijfde deel in de Grand Theft Auto-serie (als je de uitbreidingen niet meerekent) en is het derde GTA-spel dat omgezet is naar de iPhone en iPad.

LEGO® Star Wars™: TCS

Warner Bros.

Gratis via App Store

LEGO Star Wars: The Complete Saga is weliswaar gratis te downloaden in de App Store, maar bevat – je voelt hem al aankomen – in-app aankopen. Dit betekent dat je de eerste episode in de saga gratis kunt spelen, maar moet betalen voor de overige delen in de reeks. Dit doe je vanuit de centrale hub in de game (de Mos Eisley Cantina), waar je ook kunt schakelen tussen de verschillende episodes.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Dankzij Instagram Direct verschijnt er in de rechterbovenhoek van je startpagina een nieuwe knop. Daarachter gaan de foto’s en video’s die direct naar jou zijn gestuurd, schuil. Foto’s van mensen die je niet volgt komen in een mapje terecht. Om op jouw beurt foto’s privé te versturen, kies je na het bewerken van je foto of video voor ‘rechtstreeks’. Je kunt daar aangeven naar welke Instagram contactpersonen de foto of video moet worden gestuurd. Je kan daarbij tot 15 mensen selecteren.

Instapaper

Instant Paper, Inc.

Gratis via App Store

Eindelijk weer eens App van de Week waar volwassen iPhone-gebruikers ook wat aan hebben: de hele week kun je gratis Instapaper downloaden! Instapaper kan in principe maar één kunstje: het overzichtelijker weergeven van rommelige, van reclames vergeven websites in een overzichtelijke krantenopmaak. De app neemt het belangrijkste tekstveld op een pagina en maakt daar zwarte tekst op een witte achtergrond van. Bovendien kun je stukken tekst en pagina’s opslaan in de app, om ze zo later terug te kunnen lezen.

AutoTrack

Automotive Mediaventions B.V.

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Dankzij de AutoTrack-app is het niet meer nodig om te klooien met de mobiele zoektocht in de zoektocht naar de auto van je dromen. De app heeft een supersimpel design met bovenin drie tabbladen om te zoeken, je zoekopdrachten in te zien en je favorieten te bekijken. Die laatste twee opties kun je echter alleen gebruiken als je bent ingelogd.

Categorieën: Apps algemeen, Toplijsten
Spotlight: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's